Стартира изграждане на продължение на ул. "Христо Ботев" в Стара Загора

Проектът предвижда изграждане на две ленти за движение - по една за всяка посока, пешеходни тротоари и велосипедна алея

Стара Загора
Стара Загора Източник: Pixabay
На 16 март (сряда) ще започне изпълнението на проекта за изграждане на продължение на ул. "Христо Ботев" в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. Новоизграденият участък ще свърже улицата при парк "Артилерийски" с кръгово кръстовище на ул. "Капитан Петко войвода" южно от Руския пазар.
 
Проектът предвижда изграждане на две ленти за движение - по една за всяка посока, пешеходни тротоари и велосипедна алея, с която ще се постигне свързаност между съществуващата велоалея в парк "Артилерийски" и новоиградената по ул. "Капитан Петко войвода". Предвижда се подмяна на уличното осветление, ремонт на дъждовна канализация и както и допълнително дъждоприемни шахти за отвеждане на повърхностните води. По време на дейностите ще бъдат обособени допълнителни паркоместа.
 
Продължението на ул. "Христо Ботев" ще доведе до значително разтоварване на трафика в направление изток-запад като ще облекчи движението по булевардите "Цар Симеон Велики" и "Славянски".

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени