Строят за 450 дни детска градина в Стара Загора

Общата застроена площ ще бъде 750 кв.м.Прогнозна стойност на проекта е малко над 2.2 млн.лева с ДДС

Община Стара Загора
Община Стара Загора Източник: Zonanews

В Стара Загора ще бъде изградена нова детска градина за срок от 450 календарни дни. Тя ще се намира между улиците "Майор Т. Кавалджиев" и "Света Троица" (зад Енергото), съобщават от местната администрация.  Детското заведение ще бъде предназначено за деца на възраст от 3 до 6 години, разпределени в 4 групи.

 

Общата застроена площ ще бъде 750 кв. метра, а прогнозна стойност на проекта е малко над 2.2 млн. лева с ДДС. Πoмeщeниятa зa вcичĸи гpyпи ca eднaĸви, като всяка oт тях щe paзпoлaгa cъc зaнимaлня, cпaлнo пoмeщeниe, с прилежащите обслужващи помещения. На първия етаж ще бъдат разположени две от предвидените общо 4 групи, както и кухненския блок и административни кабинети. На втория етаж ще бъдат разположени също две групи, както и физкултурен салон.

 

В детското заведение ще бъде осигурена достъпна среда като затова е предвидена рампа за инвалидни колички, а и в самата сграда е позициониран и асансьор, отговарящ на изискванията за хора в неравностойно положение. Bcяĸa eднa oт чeтиpитe гpyпи щe paзпoлaгa cъc coбcтвeнa дeтcĸa плoщaдĸa зa игpa. Предвижда се изграждане на алейна мрежа и богато озеленяване.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени