Трима са загинали при днешния взрив в "Арсенал" (ВИДЕО)

Взривът е станал в завод 4

Арсенал-Казанлък
Арсенал-Казанлък Източник: Zonanews

Инцидент в оръжейния завод "Арсенал" взе три жертви. Има и най-малко двама пострадали. Съобщава се за силен тътен и розов дим, издигащ се над завода. Сигналът за инцидента е подаден малко след 11 ч. Взривът е станал в завод 4, съобщи NOVA. Към мястото са изпратени три екипа на пожарната, както и такива на Спешна помощ. Все още няма официална информация за това какво точно се е случило в оръжейницата, нито за състоянието на пострадалите.

 

Две линейки излязоха от завод "Арсенал" в Казанлък, след като по-рано днес беше получен сигнал за инцидент там, съобщават от БТА. Има инцидент, изяснява се какво се е случило, потвърди за БТА Ивелина Проданова от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Това, което знаем е, че наистина е възникнал инцидент, колеги са на място, други пътуват от София, коментираха за БТА от пресцентъра на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" в София.

 

Един човек е загинал, двама са в неизвестност и се издирват, трима са ранени и са откарани в Спешна помощ Казанлък след взрива в завод "Арсенал", предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Сигналът за инцидент в казанлъшкия оръжеен завод "Арсенал" постъпи днес в 11:07 часа, съобщи по-рано за БТА Михаил Михов от пресцентъра на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора. Той допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

 

За БТА Желязкова от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" в Стара Загора каза, че са информирани за авария в 112-и цех на завода в град Казанлък и в момента се сформира екип, който ще тръгне към мястото. От думите ѝ стана известно, че по първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

 

 

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени