ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора, на консултациите от ДПС се явиха двама представители

По предложение на ГЕРБ-СДС за председател на РИК-Стара Загора беше избрана Теодора Крумова

Стара Загора
Стара Загора Източник: Pixabay

Централна избирателна комисия (ЦИК) ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора. Това стана ясно по време на днешните консултации за състава на РИК за предстоящите предсрочни парламентарни избори, след като политическите партии не постигнаха съгласие за зам.-прердседателските и за секретарското място в Комисията. 

 

По предложение на ГЕРБ-СДС за председател на РИК-Стара Загора беше избрана Теодора Крумова. За поста заместник-председател постъпиха три предложения – от политическа партия "Възраждане" предложиха Кристина Димитрова, от коалиция "БСП за България" – Адриана Тенева, а от партия "Има такъв народ" – Златина Йовчева. За поста секретар бяха предложени две имена. От коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" предложиха Станка Хърсева.

 

От политическа партия "Движение за права и свободи" на консултациите за състав на РИК – Стара Загора присъстваха двама представители – Тунджай Йозтюрк, вр. и.д. областен председател на ДПС (който беше сред имената, посочени в съобщението за решения на ЦОБ, сред които освобождаване на областни председатели), и Щилиян Велинов. Йозтюрк и Велинов дадоха еднакви предложения за секретарското място в РИК – Стара Загора – Междну Халид. Едно и също е и предложението им за член на Комисията. 

 

Пред журналисти Щилиян Велинов заяви, че е официално упълномощен от ЦОБ да представлява Областния съвет на ДПС. "В ДПС ние проблеми в областта нямаме", категоричен беше той. Тунджай Йозтюрк коментира, че и двамата представители на консултациите са били упълномощени. Той изрази несъгласие с твърдението, че е отстранен. На въпрос дали обжалва решението на ЦОБ, той отговори, че  "няма решение, което смятаме, че подлежи на обжалване". Йозтюрк също коментира, че ДПС знае как се води кампания и няма да има проблеми в областта. 

 

На консултациите присъстваха представители на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", "Възраждане", ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ".  Областният управител Методи Марков ще представи протокола от днешните консултации на ЦИК с предложенията на партиите и коалициите. 

Още от "Стара Загора"

Министър Малинов: БЕХ отпуска целеви заем от 56 млн. лв. на Мини "Марица Изток"

Средствата се отпускат целево за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември

Прочетете повече прочетете повече

Старозагорската прокуратура протестира мярката за неотклонение на Георгиев, нарязал с макетно ножче Дебора

Определението на Районен съд-Пловдив е за изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест" и "забрана за напускане на пределите на България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени