Заместник областният управител на Стара Загора освободен заради връзки с Делян Пеевски

Стефан Славов бе директор на  "Слънце Стара Загора-Табак" АД, което е част от "Булгартабак Трейдинг"

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Zonanews

Стефан Славов освобождава длъжността заместник областен управител на област Стара Загора, става ясно от прессъобщение на информационната правителствена служба. На 28.05.2021 г. със заповед на служебния премиер Стефан Янев, той бе назначен за заместник областен управител.

 

Стефан Славов дълги години той е работил в частния сектор, притежава управленски опит като мениджър на инвестиционни проекти. Висшето си образование е получил в Техническия университет в Габрово.

 

Стефан Славов бе директор на  "Слънце Стара Загора-Табак" АД. То е част от "Булгартабак Трейдинг", припомня сайтът Zonata. Дружеството е създадено през 2006 г. В началото 12% се притежават от "Слънце Стара Загора – Табак" АД (апорт на детска градина), а останалите – от "Булгартабак Холдинг".

 

Впоследствие холдингът, който се счита за контролиран от Делян Пеевски, е едноличен собственик, а по-късно с дял от 35% влиза "Благоевград БТ". През 2012 г. във връзка с едно от увеличенията на капитала делът на "Благоевград БТ" се увеличава на 65%.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени