Заради високите сметки за ток в Стара Загора заменят част от тролейбусния транспорт с автобуси

Четири пъти по-висока сметка плаща общинското дружество за декември

Старозагорски тролейбус
Старозагорски тролейбус Източник: Община Стара Загора

Заради високите сметки за ток в Стара Загора заменят част от тролейбусния транспорт с автобуси, съобщи Радио Стара Загора.

 

От днес е преустановено временно и обслужването на една от тролейбусните линии, по която има дублиращ превоз. Чрез мерките общинското транспортно дружество се надява да направи икономии и да компенсира скока в цените на тока. От 2 600 км тролейбусна линия в делнични дни с автобуси общинската фирма-превозвач ще обслужва 400 км, съобщи управителят на дружеството Георги Станчев.

 

Колко на брой тролейбуси са заменени с автобуси: "В момента е по-рентабилно на дружеството да изпълнява курсовете с автобус на дизелово гориво, отколкото на електроенергия". Четири пъти по-високи сметки за ток сравнено със същия период на миналата зима плаща сега общинската фирма-превозвач, съобщи още управителят Станчев:

 

"За месец декември заплатих фактура на стойност 112 хиляди лева. Предходният месец ноември дружеството плати 84 хиляди лева, наистина разчитахме, че токът ще бъде горе-долу аналогичен на ноември, но за съжаление дружеството плати 112 хиляди лева към месец декември". Мерките за икономии са временни, но не е ясно докога ще са в сила.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени