Жена на 38 години е пострадала при домашно насилие в Стара Загора

Престъпленията през 2023 г., извършени в условията на домашно насилие, са 1614, като се отчита увеличение с 84,9% спрямо 2022 г., когато са 873

Областна дирекция на МВР-Стара Загора (ОДМВР-Стара Загора)
Областна дирекция на МВР-Стара Загора (ОДМВР-Стара Загора) Източник: Zonanews

Жена на 38 години е пострадала при домашно насилие в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Жената е подала сигнал, че е 40-годишният мъж, с когото живее на семейни начала, ѝ е нанесъл побой. Тя е заявила, че инцидентът е станал около 20:00 часа в къщата, в която живеят.

 

Пострадалата е прегледана от медицински екип и е освободена. Във Второ Районно управление в Стара Загора е образувано досъдебно производство. Това е пореден случай на домашно насилие в Стара Загора.

 

В началото на месеца жена на 43 години пострада при случай на домашно насилие. Престъпленията през 2023 г., извършени в условията на домашно насилие, са 1614, като се отчита увеличение с 84,9% спрямо 2022 г., когато са 873, показват данни от годишния отчет на дейността на Министерството на вътрешните работи.

Още от "Стара Загора"

Министър Малинов: БЕХ отпуска целеви заем от 56 млн. лв. на Мини "Марица Изток"

Средствата се отпускат целево за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември

Прочетете повече прочетете повече

Старозагорската прокуратура протестира мярката за неотклонение на Георгиев, нарязал с макетно ножче Дебора

Определението на Районен съд-Пловдив е за изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест" и "забрана за напускане на пределите на България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени