Живко Тодоров: Ще привлечем сериозни инвеститори в Стара Загора

ГЕРБ се ангажира с възстановяването на 100% безплатното саниране на жилищни сгради

 Срещата с представителите на бизнеса в Стара Загора
Срещата с представителите на бизнеса в Стара Загора Източник: ГЕРБ-Стара Загора

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата с кандидатите на ГЕРБ – СДС в Старозагорски район, проведе среща с представители на бизнеса. Той запозна присъстващите с основните приоритети, с които лично се ангажира да бъдат изпълнени, ако след 27 октомври 2024 г. се сформира редовно правителство с водещата роля на ГЕРБ.

 

"Бъдещето на Стара Загора е като силен индустриален център. Затова разработихме Индустриална зона "Загоре", която е почти на 100% заета. В момента работим по изграждането на Индустриална зона "Еленино", в която очакваме двама сериозни инвеститори, които ще вложат над 500 млн. лева и ще разкрият няколкостотин работни места" – съобщи Живко Тодоров. Той акцентира на ангажимента на Общината бившето летище също да бъде вкарано в Индустриална зона "Загоре".

 

"Ще кандидатстваме за изграждане на инфраструктура в ключови индустриални зони, като "Голеш", бившия азотноторов завод (АТЗ). Там откупихме пътищата, тъй като бяха частна собственост. Трябва да оправим инфраструктурата, за да може бизнесът да се развива", добави кметът.

 

Друго важно условие за подобряването на средата е изграждането на четирилентов път от автомагистрала "Тракия" до Стара Загора. Това е свързано и с амбицията на екипа на Живко Тодоров бившето летище да се превърне в модерна индустриална зона, в която да се настанят високотехнологични производства. Общината очаква да придобие този терен и да си партнира с държавата при процеса по превръщането му в бизнес зона.

 

От десетилетия той стои празен, не може да се използва за летище, защото е много близо до града и не отговаря на изискванията за такава дейност. Изграждането на четирилентов път ще даде нужната свързаност между града, индустриалните зони и автомагистралата. Заедно с това ще бъдат направени четири кръстовища с кръгови движения – на бившето летище, с. Маджерито, с. Загоре и Птицекомбината. Ще бъде основно ремонтиран и пътят към Нова Загора. Кръгови пътни връзки ще има още на: кв. Зора", селата Богомилово и Хрищени и към Тракийски университет. Ул. "Георги Байданов" ще бъде продължена и ще стигне до разклона за с. Старозагорски бани с кръгово движение. Целта е подобряване на пътния трафик и безопасността на движение.

 

Живко Тодоров коментира необходимостта от основен ремонт на сградата на Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" и построяване на ново детско отделение с модерна апаратура. Заедно с образованието и наличието на подготвени кадри здравеопазването е ключов критерий за привличане на нови инвеститори в града.

 

 Срещата с представителите на бизнеса в Стара Загора
Срещата с представителите на бизнеса в Стара Загора Източник: ГЕРБ-Стара Загора

"ГЕРБ се ангажира с възстановяването на 100% безплатното саниране на жилищни сгради. Поне 1000 блока в страната ще бъдат модернизирани на година. Ефектът е безспорен – сградите стават много приветливи, а домакинствата спестяват най-малко 30% от сметки за електроенергия, това е директна помощ за тях" – добави Живко Тодоров.

 

Той е категоричен, че за да се случи всичко това, трябва да избираме политици, които да защитават българските интереси в Народното събрание, да познават проблемите на хората и да влагат всички усилия, за да ги решават.

 

В срещата с представителите на бизнеса участваха още кандидатите за народни представители Красимир Вълчев, Маноил Манев, областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев, общинският ръководител на партията Мартин Мартинов и хора от екипа на Живко Тодоров.

 

За ГЕРБ – СДС на изборите на 27 октомври 2024 г. се гласува с № 18 в бюлетината!

Още от "Стара Загора"

Последни новини

Най-четени