Зимата се върна: Сняг вали на прохода Шипка, на връх Ботев и на Черни връх има мъгла и много силен вятър

Днес над планините ще бъде облачно с валежи предимно от сняг, над 1700 м ще се образува нова снежна покривка

Проходът "Шипка"
Проходът "Шипка" Източник: Knews

 На прохода "Шипка" вали сняг, а температурата е минус 3 градуса, съобщи дежурният в Областното пътно управление - Стара Загора, цитиран от БНТ. Той посочи, че видимостта е добра и пътната настилка се почиства от една машина.

 

На другия старопланински проход в област Стара Загора - "Хаинбоаз", също вали, но мокър сняг, тъй като температурата е плюс 5 градуса.

 

В цялата територия, обслужвана от ОУП-Стара Загора, видимостта е добра и няма въведени допълнителни ограничения.

 

На връх Ботев в Стара планина и на Черни връх във Витоша има мъгла и много силен вятър. Това съобщиха от Планинската спасителна служба. Спасителите предупредиха туристите да не предприемат преходи на тези места заради времето.

 

Лифтовите съоръжения в планинските курорти работят и пистите са обработени. През изминалото денонощие няма регистрирани инциденти с туристи.

 

Според прогнозата за времето днес над планините ще бъде облачно с валежи предимно от сняг, над 1700 м ще се образува нова снежна покривка. След обяд от запад валежите ще спират и облачността над масивите от Западна България ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1°, на 2000 м - около минус 5°.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени