300 човека ще получават топъл обяд в Община Опака

Топла храна ще бъде осигурявана до 30 април тази година

Топъл обяд в Община Опака
Топъл обяд в Община Опака Източник: Община Търговище

300 човека ще получават топъл обяд в Община Опака. Администрацията е сключила договор с Агенцията за социално подпомагане за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите по процедурата "Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19", съобщиха от общинската администрация.

 

Проектът предвижда осигуряване на топъл обяд на 300 души и е част от целенасочената социална политика на Община Опака в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация. Общата цел на проекта e намаляване на броя на живеещите в бедност, чрез подпомагането им с храни за преодоляване на основно материално лишение. С реализацията на проекта се цели да се създаде устойчив модел, който да допринесе за формиране на подкрепяща среда за хората в неравностойно социално положение.

 

Топла храна ще бъде осигурявана до 30 април тази година.

Още от "Търговище"

Бойко Борисов в Търговище: Стягайте се - двама депутати искам. И 1 млн. гласа. Иначе не се хващам повече (НА ЖИВО)

Още от самото начало, май месец 2021 г. заявих, че тези хора (ПП, бел. ред.) са измамници с бели якички. И те излязоха точно такива, заяви Делян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени