Арестуваният кмет на Омуртаг встъпи в длъжност за втори път (ВИДЕО)

Със съдебно решение той напусна дома си за церемонията

Ешреф Ешрефов
Ешреф Ешрефов Източник: Facebook

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов отново встъпи в длъжност (в момента той е под домашен арест, бел. ред.) по време на заседание на Общинския съвет в града днес. Областният управител на област Търговище Гергана Цонева му връчи символите на град Омуртаг в присъствието на 22-ма съветници.

 


До повторното встъпване в длъжност на Ешрефов се стигна след повторно броене на гласовете в три секции в община Омуртаг от вота през есента, в изпълнение на решение на Върховния административен съд от 7 март 2024 г.

 

След новото преброяване на гласовете в три секционни комисии - в селата Могилец, Беломорци и Омуртаг, Общинската избирателна комисия (ОИК) Омуртаг излезе с решение, в което се посочва, че Ешреф Ешрефов остава кмет на общината.

 

Ешреф Ешрефов
Ешреф Ешрефов Източник: Facebook

Неговата кандидатура бе издигната от Местна коалиция "Съюз на демократичните сили-НДПС", припомни зам.- председателят на ОИК Омуртаг.

 

"Благодаря за подкрепата, получена от избирателите. Положих клетва за втори път, независимо от обстоятелствата, пред които съм изправен. Това не се случва всеки ден и на всеки човек. Но само трябва покаже, че съм готов да се боря за жителите на общината, за справедливостта във всичките ѝ аспекти, за по-доброто бъдеще на нашите деца и внуци", каза пред присъстващите Ешрефов.

 

 

Още от "Търговище"

Бойко Борисов в Търговище: Стягайте се - двама депутати искам. И 1 млн. гласа. Иначе не се хващам повече (НА ЖИВО)

Още от самото начало, май месец 2021 г. заявих, че тези хора (ПП, бел. ред.) са измамници с бели якички. И те излязоха точно такива, заяви Делян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени