Бойко Борисов в Търговище: Никой от нас не е войнолюбец, но представете си, ако това се случва с Украйна, дали няма да се случи след това и с България! Затова сме толкова на страната на Украйна! (НА ЖИВО)

Теменужка Петкова, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище припомни, че днес повече от всякога България има нужда от силно лидерство, от компетентно управелние

Бойко Борисов в Търговище
Бойко Борисов в Търговище Източник: Скрийншот/Facebook

Стотици симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха лидера на партията Бойко Борисов в Търговище. Градът е поредната спирка от предизборната му обиколка. Листата на ГЕРБ - СДС в региона води бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова. 

 

Срещата откри кметът Дарин Димитров. От две години местната власт няма партньор от страна на управляващите, но сме обект на непрекъснати проверки и санкции, посочи Димитров в изказването си. 

 

Кметът Дарин Димитров
Кметът Дарин Димитров Източник: Скрийншот/Facebook

Общините са гръбнакът на държавата и колкото по-бързо имаме правителство и сигурност, толкова по-добре за България. А сигурността е в ГЕРБ, продължи кметът. 

Единствено ние можем да оправим държавата, категоричен бе Дарин Димитров. В края на словото си кметът представи кандидат-депутатската листа на ГЕРБ - СДС за област Търговище. И даде думата на водача Теменужка Петкова. Експериментът "Промяна" ни струва твърде скъпо, заяви водачът на листата Теменужка Петкова.

 

Теменужка Петкова в Търговище
Теменужка Петкова в Търговище Източник: Скрийншот/Facebook



Теменужка Петкова, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище припомни, че днес повече от всякога България има нужда от силно лидерство, от компетентно управелние. "Ние заедна със СДС сме доказали през годините, че сме способни да управляваме в интерес на българските граждани. Но за това ни е нужна вашата подкрепа. Затова на 2 април излезте и гласувайта с бюлетина № 2", призова тя. 

 

След нея думата взе Николай Алгафари от Младежи ГЕРБ. Ние пълним зали, докато те карат ски, каза Николай Алгафари от Младежи ГЕРБ.

 

В тези региони винаги започвам с етническата толерантност. Затова и ние имаме в листата си представители на мюсюлманите. От нас се очаква да вдъхваме оптимизъм, а всеки ден ни заливат с притеснения. Предишните управляващи ви вземаха по 1 лв. от джоба от всеки литър. В деня, в който си отидоха цените на горивата паднаха с 1 лв. на литър. Но българинът отиваше и безропотно наливаше нафта по почти 4 лв. на литър. И това малко ме разочарова, защото ние всичко това го обяснихме, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Говорих с един голям производител на хляб - няма да му казвам името. Той дава хляба на веригите по 70 ст. А този със скъпата реклама го продава по 1,50 лв. - двойно. Безвремието, това че няма кой да защити хората е големият проблем, добави той. 

 

Този секретен доклад, който вчера изтече в медиите - там казват какво да се направи, за да не фалира държавата. Това, което аз и колегите казваме от две години. Но българите си мислят, че това ще мине от само себе си. В Швейцария е в технически фалит втората банка - няма да й казвам името, че банките са много чувствителни. Но те са стигнали дотук заради необезпечени кредити. Ние правим същото, коментира бившият премиер. 

 

Бойко Борисов в Търговиище
Бойко Борисов в Търговиище Източник: Скрийншот/Facebook

Асен Василев вчера пропусна да каже, че на 17 януари изтеглиха още 3 милиарди заеми. А помните ли, когато ви казах, че теглят всяка седмица по половин милиард. И всички българи мислеха, че като се раздадат тези пари всичко ще мине от самосебе си. Едно време имаше едни измамници, които продаваха тигани, тенджери - тези направи същото, продадоха ви това и хората подадоха. Колко е дупката в бюджета? 12 млрд. лв. Сиреч, от първия ден ние трябва да започнем да събираме тези 12 млрд. А ние оставихме пари, за да се дострои АМ "Хемус", припомни Борисов. 

 

В петък, доколкото разбирам служебният кабинет ще внесе предложение за нови данъци. Гордостта на ГЕРБ беше, че не сме пипали данъците. Думата "дефицит" какво значи? Нямане, липса, сиреч във вашите джобове няма 12 млрд., които ние трябва да изкараме, а сега идва плащането на стари заеми. Във фискалния бюджет има част, която не може да се пипа. В тези поректо бюджети нито има АМ "Хемус", нито има път Търново-Русе. Още 2-3 години застой. Помните ли като ви казвах, че ще с евдигнат данъците. Ние ги оставихме 10 %, за да може да си ги плаща всеки, за да е конкурентна икономиката, да дойдат инвеститори и да достигнем Европейския съюз. 

 

Ако ние управлявахме, това което се прави от веригите няма да се случва. На 70 ст. да изкупиш хляб и да го продадеш на 1,50 лв. си е жив обир, възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Войната! Все по-кръвопролитна, все по-гадна, все по-близо над Черно море, все по-опасна. В момента толкова много украинци кандидатстват за купуване на апартаменти, ние може да имаме квартали с руски и украински апартаменти. Затова сме толкова на страната на Украйна, за да спре агресора. Никой от нас не е войнолюбец, но представете си, ако това се случва с Украйна, дали няма да се случи след това и с България. Затова започнах с етническата толерантност. В ГЕРБ имаме и християни, и мюсюлмани, и католици, всеки има достъп до депутати, министри, изтъкна Борисов.

 

В момента външният дълг отиде на 40 млрд. лв, а при нас беше 29 млрд., припомни Борисов. За молив баир нема, викаше баба, на лист всичко може да се изкара, каза Борисов за думите на Асен Василев по бюджета. 

 

Трябва да се направи правителство, за да се удържи държавата да не фалира. Когато една държава отиде във фалит, идва МВФ, а където МВФ мине, трева не никне, казват: продавайте, режете и влезте на 3% дефицит, обяви Борисов.

 

А тези глупости, дето ги казал Асен Василев, че и с малко да ни бият, американците му обещали, че ще ми сложат Магнитски и ще съм принуден да ги подкрепя безусловно. Това се говори по чаршията, възмути се Борисов. 

Не ви плаша, а ви моля д асе стегнем и да работим. Защото като ударят сега целия бизнес с един огромен данък, те ще отидат в сивата икономика, ще започнат да имат двойно счетоводство. Дано се вразумят! Който и да дойде, той трябва да приложи Маастрихтските критерии. Две години се държахме като деца - наивно. Гледахме как ни мамят и сега пак ни мамят - през храни, през веригите. Ако не управлява ГЕРБ и един ден дойде МВФ, първото нещо, което ще иска да продадем ще бъде "Балкански поток" - това е най-добрата инвестиция, от която 70 г. сме заложили българите да печелят, заяви Бойко Борисов. 

Знам как да стане, знам как да се измъкнем - 2009 г. ви измъкнах от гръцката криза, после от миграционната криза и от ковид кризата излязохме, подчерта в заключение лидерът на ГЕРБ. 

Още от "Търговище"

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени