Бойко Борисов възмутено в Търговище: От медиите научаваме, че правителството ще тегли нов заем (ВИДЕО)

Абсолютна лъжа се оказа, че по време на нашето правителство се е крало, подчерта бившият министър-председател

Бойко Борисов в Търговище
Бойко Борисов в Търговище Източник: Скрийншот видео кадър

Не сме информирани, че правителството има намерение да тегли нов заем. Научихме го от изявление на финансовия министър Асен Василев пред медиите вчера. Това обява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти и граждани в Търговище.

 

Тойпрогнозира, че заради военните конфликти ще се вдигнат цените на горивата: "Инфлацията също ще се вдигне. Абсолютна лъжа се оказа, че по време на нашето правителство се е крало... А сега какво е? Дефицит.

 

Борисов отново подчерта едно от конкурентните предимства на ГЕРБ. "Ние сме партия на всички религии, работим за всички българи, категоричен бе той.

 

"Държаха "Хемус", не я пускаха, за да забравите, че ние сме я направили. Ще я довършим", заяви бившият министър-председател. Борисов отговори на Кирил Петков за "златния хит" така: "Шегите и закачките за кой хит какъв бил са хубави закачки, но защо не се посочват виновните. Важно е да се строим, но не пред стая, а под един флаг да се строим. Категорична изборна победа - това е задачата пред ГЕРБ на местния вот, който предстои на 29 октомври".

 

Препълнена зала симпатизанти и активисти на партията посрещна лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в Търговище. Той дойде в града, за да подкрепи кандидата на партията за кмет Дарин Димитров. Гинекологът, на когото партията разчита да стане градоначалник на областния град, е бил общински съветник в Търговище, народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание, председател на Постоянната комисия по здравеопазване към Националното сдружение на общините в Република България.

 

Кметът на града Дарин Димитров произнесе кратко слово за постигнатото по време на мандата му. И представи кандидат-кметовете на ГЕРБ за общините в областта. Васил Богословов е кандидатът за Антоново, Мустафа Ахмедов за Омуртаг, Опака - Сергей Антонов, Попово - Ивайло Венков. Представени бяха и кандидатите на ГЕРБ за община Търговище.

 

На сцената излезе бившият енергиен министър и народен представител от Търговище Теменужка Петкова: "На 29 октомври ни предстоят много важни избори. Избори за хората, от които очакваме да решават проблемите ни там, където живеем. Преди повече от две години и половина имаше опити да бъде изчегъртана ГЕРБ, да омаловажат резултатите, постигнати по време на нашето управление. Но тези опити не успяха. И те не успяха, защото ние имаме изключително присъствие в местната власт. ГЕРБ има отлични кметове".

 

Теменужка Петкова в Търговище
Теменужка Петкова в Търговище Източник: Скрийншот видео кадър

"Вчера научих, че финансовият министър Асен Василев иска да тегли нов дълг. Причината - състоянието на бюджета. Но истината не се казва. И тя е, защото има изоставане в приходите. Бюджетът на България по време на управлението на Бойко Борисов винаги беше в излишък, благодарение на разумната ни фискална политика. А сега влизаме от дълг в дълг. Не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга, министър Василев не е споменал. Очакваме да видим с какво ще задлъжнеем. Сега трябва да се каже кой е виновен бюджетът на България да бъде на дефицит. Ето защо на 29 октомври трябва да излезем всички ние и да подкрепим единствената партия, която може да гарантира просперитета на България - партия ГЕРБ", заяви Теменужка Петкова.

 

Думата взе лидерът на партията Бойко Борисов. Той припомни как по време на управлението на ГЕРБ е построена отсечката от магистрала "Хемус". "А те забравиха да строят. А "Хемус" е жизнено важна за вас. Вярно, три години си мълчахте. Ако имаше силно гражданско общество, щеше да има протести и нямаше да спрат строежите по "Хемус". Сега пак ще я направим, но ще е минимум два пъти по-скъпа и това пак ще излезе от нашите джобове", заяви той.

 

"Много ме стоплиха думите на кмета, че в този регион етническата толерантност я има. Защото в ГЕРБ освен християни и мюсюлмани, има и католици, и арменци - от всички религии и съсловия. Ние сме партия на всички български граждани. Етническата толерантност е изключително важна. Помним възродителния процес, гледахме Косово и Сърбия, сега гледаме сблъсъка в Израел и Палестина. Най-лошият сблъсък - на религии. Пропускаме войната Украйна - Русия, тя продължава. В тази ситуация е важна етническата толерантност и разбирателството между българските партии. В Израел се обединиха като стана белята. За 3 г. в Израел - 5 избори, като в България, протести като в България - за съдебна реформа. През това време врагът не спи, видяхте какво се случи", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

И прогнозира, че заради военните конфликти ще се вдигнат цените на горивата: "Инфлацията също ще се вдигне. Абсолютна лъжа се оказа, че по време на нашето правителство се е крало... А сега какво е? Дефицит. Нямаш пари. Това е дефицит - като си бръкнеш в джоба да нямаш пари, а в другия, ако имаш 3 лева, значи си ги взел от комшията. И когато питахме къде отидоха парите - всеки понеделник по 500 милиона, този  въпрос изчезна. Ние като коалиция не сме информирани, че правителството се готви за нов заем".

 

"Ние от три години не сме имали шеф на НАП, на Митници, не сме били в правителството. И някой е виновен за това състояние на бюджета. И понеже Кирил Петков знам, че ме гледа. Шегите и закачките кой е златен хит са едно, но защо не посочват виновните за това, защо колегите от ДБ не го коментират, е въпрос към тях", заяви Борисов и добави: "Повярвайте ми и на мен, и на Кирил Петков не ни е лесно".

 

Важно е да се строим, но не е важно пред коя стая, а под един флаг да се строим", каза още бившият премиер. "Иначе мога да ви обещая, че ще продължим да се грижим за Търговище. Ангажиментите си ги имаме. От вас си зависи. Имаме прекрасна  листа, много жени има в листата, това е също голям напредък в този регион, имаме добър Младежки ГЕРБ. Така че да си молим ние нашия Господ, мюсюлманите техния - защото е изключително важно конфликтът в Газа да приключи по-бързо. Иначе на нарастващ ковид, на прекомерен дефицит, нищо добро няма да се случи", заяви Бойко Борисов.

 

Още от "Търговище"

От Търговище Борисов определи предстоящата ротация на правителството като "скачване с орбитална станция"

"Грешка ще е да се бойкотира австрийският бизнес в България", заяви Борисов по повод изказване на председателя на АИК в България Васил Велев по темата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени