ГДБОП арестува в Омуртаг 30-годишен за детска порнография

Намирал жертвите си в социалните мрежи

Прокуратура Търговище
Прокуратура Търговище Източник: Targovishtenews

Служители на ГДБОП арестуваха 30-годишен мъж от Омуртаг за порнографски материали с деца. Същият е използвал социалните мрежи, за да осъществява контакта с тях, като целта му била да ги убеди да участват в създаване на материали със сексуално съдържание. Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение спрямо него.

Официалното съобщение от прокуратурата гласи:

"Районна прокуратура-Търговище привлече към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали с лица ненавършили 18 години млад мъж от Омуртаг, задържан e за 72 часа.

Районна прокуратура-Търговище привлече към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица ненавършили 18 години, 30-годишен мъж от град Омуртаг. П.С. е обвинен и за това, че чрез електронни съобщения установил контакти с лица, ненавършили 14-годишна възраст, с цел създаване на порнографски материал. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. 

Младият мъж бил задържан при специализирана операция на служители на ГДБОП, реализирана под надзора на Прокуратурата, в хода на която били извършени множество процесуални действия в продължителен период от време. Установено било, че П.С. съхранявал на електронни носители порнографски материали с участието на непълнолетни лица, споделял ги и ги разпространявал. А освен това, той използвал социалните мрежи, за да осъществява контакт с малолетни лица, като целта му била да ги убеди да участват в създаване на материали със сексуално съдържание. От дома на мъжа била иззета компютърна и информационна техника. 

Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо П.С.".

Още от "Търговище"

От Търговище Борисов определи предстоящата ротация на правителството като "скачване с орбитална станция"

"Грешка ще е да се бойкотира австрийският бизнес в България", заяви Борисов по повод изказване на председателя на АИК в България Васил Велев по темата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени