Николай Нанков: Ако ГЕРБ управляваше тази Коледа АМ "Хемус" трябваше да е готова от София до Варна

Вместо това магистралата се превърна в "дъвка" срещу ГЕРБ, заяви той

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: ПП-ГЕРБ
Тази Коледа "Хемус" трябваше да е готова от София до Варна по нашия напълно реалистичен график - това напомних на приятелите от Търговище днес. Вместо това магистралата се превърна в "дъвка" срещу ГЕРБ. И я няма. Сега, близо 4 години по-късно, се работи по сключените от нас "ин хаус" договори, но индексирани от ПП. Ако ГЕРБ управлява отново, ще я довършим с максимално бързи темпове, но за съжаление - както е видно, двойно оскъпена.
 
Това каза на среща в Търговище бившият регионален министър Николай Нанков. "Оставихме им готова и отсечката между Белокопитово и Буховци - там трябваше да се оправи една отводнителна система, да се поставят маркировка, пътни знаци и мантинели. Но 3 години стоя така. Защото преди 3 г. лицето Бойко Рашков обяви, че ГЕРБ са предизвикали срутване на магистралата, дава брифинги, вдига медийни пушилки...
 
А всъщност се оказа, че изпълнителят подменял отводнителната система. Къде е сега този Бойко Рашков да каже какво мисли за срутването на единственото построено от ПП нещо - никому ненужният пътен възел "Ребърково" по трасето "Мездра-Ботевград, който отсъстваше от първоначалния проект по наше време. Но министърът на ПП Андрей Цеков през ноември 2023 г. и през февруари 2024 г. подписа разрешенията за строеж за обект за 110 млн. лв. Сега само укрепване на срутването ще струва нови 65 млн. лв.
 
Още един пример за лъжите на ПП - по тяхно искане парламентът прие с наша подкпрепа промени в Закона за обществените поръчки, според които дружество с публичен собственик при инхаус договори вече да не може да преотдава дейности, а трябва да има 100% собствен капацитет. Да, ама не. Кметът на София Васил Терзиев, който е от ПП, в грубо нарушение на закона е дал маркировката на улиците, вкл. пешеходните пътеки в столицата точно на такава фирма - която няма нито една машина за маркировки.
 
И е превъзложила всичко това на подизпълнители. И то със 110% по-скъпо. Каква е тази инфлация? И тези хора говорят за корупция, кражби - значи, когато се е крадяло, е било двойно по-евтино, така ли? Ето това е Промяната. Лъжа след лъжа. За да сложим край на лъжите на ПП, на 27 октомври гласувайте за ГЕРБ-СДС с номер 18.
 

Още от "Търговище"

Последни новини

Най-четени