Общо 47 нарушения на пешеходци са установени в акция за пътна безопасност в област Търговище

За констатираните нарушения са съставени 241 акта и са наложени 943 глоби с фиш

Пешеходна пътека
Пешеходна пътека Източник: Zonanews

 В акция за пътна безопасност в област Търговище полицейските екипи са установили 47 нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от пешеходци, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Търговище. 

 

В 44 от случаите нарушенията са свързани с пресичане на пътното платно от пешеходците на нерегламентирани за това места. В другите три случая се касае за внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното от пешеходците.

 

Районно полицейско управление на МВР-Търговище (РПУ-Търговище)
Районно полицейско управление на МВР-Търговище (РПУ-Търговище) Източник: Targovishtenews

В хода на операцията униформените са установили и девет случая на неосигуряване на предимство на пешеходците от водачи на моторни превозни средства (МПС), посочиха още от областната дирекция на полицията. 

 

В хода на проведена на територията на областта десетдневна превантивна акция за осигуряване на пътната безопасност под наслов "Пешеходци" са проверени 2629 МПС и 2776 граждани. За констатираните нарушения са съставени 241 акта и са наложени 943 глоби с фиш.

 

През февруари в рамките на превантивната полицейска акция "Пешеходци" в област Търговище бяха установени 67 нарушения на пешеходци и 721 нарушения на скоростните режими от водачи на моторни превозни средства.

Още от "Търговище"

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени