Почина бебето, получило тежка телесна повреда в болница в Търговище

Прокуратурата излезе със заключения и решения по случая

Горящи свещи
Горящи свещи Източник: Pixabay

Почина бебето, на което бе нанесена тежка телесна повреда в болница в Търговище. Детето било настанено в неонатологията, тъй като било родено преждевременно. На 28 февруари обаче било заварено от сутрешната смяна в недобро състояние. Направеният скенер показал тежка черепно-мозъчна травма.

 

Окръжната прокуратура в Търговище поема работата по досъдебното производство по случая. В хода на разследването било установено, че се касае за "причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на висока опасност".

 

Акушерка, изпълнявала служебните си задължения във времето, когато се е случил инцидента, е привлечена към наказателна отговорност. Делото е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел. Назначена е допълнителна комплексна съдебно-медицинска експертиза.

Още от "Търговище"

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба

Прочетете повече прочетете повече

От Търговище Борисов определи предстоящата ротация на правителството като "скачване с орбитална станция"

"Грешка ще е да се бойкотира австрийският бизнес в България", заяви Борисов по повод изказване на председателя на АИК в България Васил Велев по темата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени