Производител: Цената на масовото сирене ще скочи 100% спрямо миналата година

Най-големият проблем е в поскъпването на тока, газа и транспорта, алармират от млекопреработватели

Станимир Радичев, производител на сирене
Станимир Радичев, производител на сирене Източник: NOVA

"100 процента ще е надценката на килограм обикновено масово сирене спрямо миналата година", това заяви производител на млечни продукти в търговищкото село Давидово. По думите на Станимир Радичев в последно време се забелязва отлив на клиенти.

 

"За да може хората да си го позволяват, опаковките са по-малки, направени са на супермалък грамаж, за да може човек да си го купи на поносима цена. Цените на тока и газа са по две, по три пов-исоки и това налага да се вдигат и цените на продуктите. Има отлив от пазара, хората си купуват все по-малко", загрижено заяви той пред NOVA. 

 

Мандрата там произвежда и бутиково сирене с трюфели. "Правим компромис с грамажа, правим това упражнение с намаляването му, но не и с качеството на продуктите си. Най-големият проблем е в поскъпването на тока, газа и транспорта", заяви той. По думите му цената вероятно ще се наложи да бъде вдигната с поне 20 процента през следващия месец. 

Още от "Търговище"

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени