Разследването на самолета нарушител продължава

Той навлезе във въздушното пространство на 7 държави, сред които и България, може би е излетял не от Литва, а от руска територия. Това заяви авиоекспертът по безопасност на полетите Ангел Борисов.

Самолетът нарушител
Самолетът нарушител Източник: Скрийншот видео кадър

Продължава разследването на самолета нарушител, който навлезе във въздушното пространство на 7 държави, сред които и България. Полетът му започва от Литва, минава през Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Сърбия и каца у нас.


"Самолетът нарушител, който навлезе във въздушното пространство на 7 държави, сред които и България, може би е излетял не от Литва, а от руска територия. Той има много подробен маршрут". Това заяви авиоекспертът по безопасност на полетите Ангел Борисов.

 

"Най-изненадващото е, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО или т.нар. система air policing. Той е тествал абсолютно всички държави, това не е случаен и любителски полет – да прелети от един до друг пункт и да загуби радиовръзката. Това е много добре планиран полет", заяви Борисов.

 

Самолетът е заредил във Видин и е кацнал на частно летище между Търговище и Шумен. Самолетът е открит при обход на патрулен екип на летището край село Буховци след подаден сигнал за нарушено въздушно пространство от Министерството на отбраната и евентуалните места, на които може да се приземи машината.

 

Летището не функционира повече от 30 години. Снощи превозното средство е било под охрана от МВР. Тече разследване кой е летял със самолета и каква е целта на полета.

Още от "Търговище"

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени