Селекционер на ХXII издание на международния фестивал на спектаклите за деца "Вълшебната завеса" в Търговище е Михаил Тазев

Михаил Тазев е селекционер на ХXII издание на международния фестивал на спектаклите за деца "Вълшебната завеса" в Търговище.  Фору...

Търговище
Търговище Източник: Targovishte.bg

Михаил Тазев е селекционер на ХXII издание на международния фестивал на спектаклите за деца "Вълшебната завеса" в Търговище.  Форумът ще се проведе в дните от 15 до 19 май 2023 г., информират от Драматичния театър в града. 

 

"Вълшебната завеса" е ежегоден фестивал на спектакли за деца, който се провежда в Търговище в първата седмица на май и е единственият у нас за драматични спектакли за деца. На него се представят 10-15 български спектакъла, подбрани след предварителна селекция, както и няколко чуждестранни.

 

Паралелните фестивални прояви включват конкурси за детско творчество и таланти, дискусии и творчески срещи по предварително обявени теми на театрали от страната и чужбина, хепънинги, изложби. Част от съпътстващата програма е и Националният конкурс "Драматургия за деца".

 

Фестивалът продължава традицията да реализира своето репродуциране, като части от неговата програма или отделни спектакли се представят в съседни общини.

 

Във форума може да участва всяка професионална театрална формация (държавна, общинска или частна), независимо от националността й. Предложените спектакли трябва да имат за фокус аудитория до 18-годишна възраст, посочват организаторите. 

 

Селекцията на това издание е поверена на Тазев - редовен докторант в театралната академия. Той завършва "Театрознание и театрален мениджмънт", а след това специализира "Театрално изкуство" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

 

Автор е към различни културни издания, едно от които е специализираното списание за куклен театър "КуклАрт", добавят организаторите. 

 

Заявки за участие във "Вълшебната завеса" се подават до 21 февруари 2023 г. 

Още от "Търговище"

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени