В Търговище IT специалисти споделиха опит с ученици и възрастни

Целта е представяне на програмирането, дигиталния маркетинг и цифровата грамотност по забавен и развлекателен начин

Търговище
Търговище Източник: Targovishte.bg

За първи път Търговище бе домакин на събитието CodeWeek, организирано от сформираната тази година организация "Дигитално общество Търговище". IT специалисти споделиха опит с ученици и възрастни, а задачата бе представяне на програмирането, дигиталния маркетинг и цифровата грамотност по забавен и развлекателен начин. Поставено е начало на изграждане на местна дигитална общност, съобщиха организаторите.

 

Лектори бяха шестима IT специалисти, които са родени и израснали в Търговище. В рамките на два дни (22 и 23 октомври ) участниците имаха възможност да чуят за професионалния път на обучителите и да се включат в практически работилници. Те направиха своите първи стъпки в програмирането, изкуствения интелект, роботиката и онлайн маркетинга.

 

Домакини на CodeWeek са ОНЧ "Напредък" и Гимназията по икономическа информатика "Джон Атанасов”. Училището, като основен партньор, предоставя базата си за целите на събитието. Включили са се 50 души, сред които ученици, студенти и възрастни.

 

Участници и лектори в CodeWeek изявиха желание инициативата да се превърне в ежегодна за града. Вече се провежда 8-месечен курс по програмиране, чиято цел е да подготви обучаемите за започване на кариера в софтуерната индустрия.

 

След големия интерес към събитието, организаторите от "Дигитално общество Търговище" обявиха записване за следващо издание на безплатни курсове по програмиране.

Още от "Търговище"

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени