Заради безводието обявиха частично бедствено положение в Омуртаг

В някои населени места в общината вода се подава веднъж на пет дни, а в самия Омуртаг - едва за няколко часа през три-четири дни

Водоснабдяване, Вик мрежа с полиетиленови тръби
Водоснабдяване, Вик мрежа с полиетиленови тръби Източник: Zonanews

В Омуртаг обявиха частично бедствено положение до 9 септември заради липса на вода. Жителите на града излязоха днес отново на протест срещу безводието и настояха за адекватни мерки.


В някои населени места в общината вода се подава веднъж на пет дни, а в самия Омуртаг - едва за няколко часа през три-четири дни.

 

В началото на месеца след среща с регионалния министър Андрей Цеков беше приет план за решаване на хроничната липса на вода, с която Омуртаг се бори от години.

 

Общо разпространеното мнение сред местните е, че Община Омуртаг не може да се справи със задачите, поставени от ведомството, за решаването на проблема с безвoдието. Тяхното искане е част от препоръките да бъдат възложени на ВиК Търговище. Към момента обаче от дружеството отказват коментар по темата.

Още от "Търговище"

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени