Заради безводието обявиха частично бедствено положение в Омуртаг

В някои населени места в общината вода се подава веднъж на пет дни, а в самия Омуртаг - едва за няколко часа през три-четири дни

Водоснабдяване, Вик мрежа с полиетиленови тръби
Водоснабдяване, Вик мрежа с полиетиленови тръби Източник: Zonanews

В Омуртаг обявиха частично бедствено положение до 9 септември заради липса на вода. Жителите на града излязоха днес отново на протест срещу безводието и настояха за адекватни мерки.


В някои населени места в общината вода се подава веднъж на пет дни, а в самия Омуртаг - едва за няколко часа през три-четири дни.

 

В началото на месеца след среща с регионалния министър Андрей Цеков беше приет план за решаване на хроничната липса на вода, с която Омуртаг се бори от години.

 

Общо разпространеното мнение сред местните е, че Община Омуртаг не може да се справи със задачите, поставени от ведомството, за решаването на проблема с безвoдието. Тяхното искане е част от препоръките да бъдат възложени на ВиК Търговище. Към момента обаче от дружеството отказват коментар по темата.

Още от "Търговище"

От Търговище Борисов определи предстоящата ротация на правителството като "скачване с орбитална станция"

"Грешка ще е да се бойкотира австрийският бизнес в България", заяви Борисов по повод изказване на председателя на АИК в България Васил Велев по темата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени