Теменужка Петкова в Търговище: Трябва да изпратим в историята тези аматьори, които съсипаха държавата, предизвикаха кризи във всяка област (НА ЖИВО)

Ако не бяхме ние от ГЕРБ-СДС да наложим таван за цената на еленергията за училищата, болниците, детските градини, щеше да се стигне до огромни проблеми за общините

Теменужка Петкова в Търговище
Теменужка Петкова в Търговище Източник: Скрийншот/Facebook

При тези избори залогът е голям, ключови са за България. Трябва да изпратим в историята тези аматьори, които съсипаха държавата, предизвикаха кризи във всяка област. Двуцифрена инфлация, непосилни сметки за ток и газ. При Борисов беше газът беше 37 лв., а сега 350 лв. Ние искаме компетентно управление. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище Теменужка Петкова.


Кризите са наистина много и са различни, в много области. Но една от кризите засяга всички нас - тази в енергетиката. Тези хора изпуснаха цените и те са до небесата. Ако не бяхме ние от ГЕРБ-СДС да наложим таван за цената на еленергията за училищата, болниците, детските градини, щеше да се стигне до огромни проблеми за общините. 

 

Тази мярка стана възможна и е по предложение на ГЕРб и СДС. Независимо, че бяхме в опозиция ние спасихме българските граждани. Това е истината и вие трябва да я разказвате на своите близки и приятели. 

 

"Промяната" промени България, но за лошо. Хората не могат да си плащат сметките, а те назначиха на постове в държавата своите роднини, приятели, любими. За първи път в историята на България тя няма осигурени доставки на природен газ. Тези хора не успяха да проумеят елементарни неща, каза Теменужка Петкова. 

 

Наскоро ЕК излезе с пакет от мерки, с които да преминем през тази тежка зима, припомни водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище. Тези мерки ще бъдат пренесени във всяка държава от ЕС. Първото, което комисията предлага е това, което ние от ГЕРБ-СДС вече реализирахме - таван на цената на еленергията. Ако тази мярка стане факт, това означава, че ние сме едни гърди напред пред ЕК. Втората мярка е, че всяка държава от ЕС трябва да бъде лоялна към своите съседи-членове на ЕС и ако дадена държава е 100 % вносител на еленергия, то внасящата държава да сподели част от печалбата си с нея. Ние сме нетен износител на еленергия, по време на правителствата на премиера Борисов, стабилизирахме енергетиката. 

 

Третата мярка е да се преразпределят свръхпечалбите на производителите на ток и горива. В България тази мярка ще засегне "Лукойл", разкри бившият енергиен министър. Ако тези предприятия имат свръхпечалби, 1/3 от нея трябва да бъде преразпределена. Другото дружество това е Мини "Марица изток". ЕК предстои да разработи специални критерии за този казус и предстои да разберем детайлите. 

 

Четвъртото предложение е да се осигури ликвидност за важните енергийни предприятия. Не може да има финансово нестабилни енергийни предприятия в държава от ЕС е мнението на ЕК. За България това са "Булгаргаз" и "Топлофикация". Ако тази мярка бъде прията, тя ще касае тези две друужества. Ние оставихме "Булгаргаз" на печалба от 90 млн., а "Промяната" доведе до дефицит от 800 млн. лева и се наложи правителството да му даде 800 млн. лева, за да може да изпълнява функциите си. 

 

Нужна ни е Вашата подкрепа. Използвам случая да ви призова - Вас, Вашите семейства и Вашите приятел - да подкрепите ни на 2 октомври с бюлетина № 24. 

Още от "Региони"

Последни новини

Най-четени