Три джипа "Пустинна котка" влизат на мястото на взривовете

Четири водоноски също се насочват към Елин Пелин

Джипове "Пустинна котка"
Джипове "Пустинна котка" Източник: Facebook

Три джипа на Военна полиция тип "пустинна котка" влизат на мястото на взривовете край Елин Пелин, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директорът на Военна полиция бригаден генерал Ивайло Сотиров се включват в овладяването на ситуацията.

 

Към мястото на инцидента са изпратени военнослужещи с четири водоноски от състава на Мобилната комуникационна станция  (КИС) – Горна Малина, както и военнослужещи с две водоноски от формированието в Негушево, от състава на Командването за логистична поддръжка.

 

В момента се подготвя специализиран модул за действие при промишлени аварии от състава на военното формирование в Мусачево, от състава на Сухопътните войски. Формированието разполага с пет авторазливни станции, които ще бъдат използвани.

 

Към 18:30 ч. днес беше подаден сигнал за пожар в склад за фойерверки между Елин Пелин и Гара Елин Пелин. По думите на главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев вероятно са избухнали фойерверки с два тона тротилов еквивалент.

Още от "Региони"

Последни новини

Най-четени