88 населени места са със затруднено електрозахранване в Североизточна България

Това съобщиха от ЕРП Север

Енерго Про-Energo Pro
Енерго Про-Energo Pro Източник: Zonanews

Внезапните силни бури в днешния ден доведоха до аварийни ситуации по въздушната електроразпределителна мрежа и до затруднено електрозах-ранване на редица населени места на територията на Североизточна България, съобщиха от ЕРП Север, цитирани от Фокус. Множество счупени електрически стълбове и разрушена инфраструктура ангажираха над 110 дежурни екипа на дружеството да работят за възстановяване на работата на съоръженията през целия ден.

Благодарение на незабавната намеса на електромонтьорите на ЕРП Север електрозахранването на много от засегнатите места е вече възстановено. Поради динамичната обстановка с времето в страната все още настъпват вторични аварийни ситуации и прекъсвания, много от тях краткотрайни заради задействани защити на съоръженията, което предотвратява по-големи щети. Всички дейности по мрежата се координират от денонощните диспе-черски центрове, в извънредната ситуация е ангажиран и мениджърският състав на електроразпределителното дружество.

Към 18:00 часа 88 са населените места със затруднено електрозахранване. Дежурството на екипите по места и работата по възстановяване на повре-дени съоръжения продължават.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени