Аксаково приюти 80 от бедстващите на пътя Добрич - Варна

За всички са били осигурени топли напитки – чай, кафе, вода, закуски, а ще бъде предвиден и обяд

Община Аксаково
Община Аксаково Източник: Zonanews

Община Аксаково е осигурила подслон за 80 от бедстващите хора по пътищата в района. За това е информирал кметът Атанас Стоилов, съобщиха от областната управа във Варна.

 

Кметът е уточнил, че хората са настанени в помещения на община Аксаково, в читалището и в Дома за стари хора. За всички са били осигурени топли напитки – чай, кафе, вода, закуски, а ще бъде предвиден и обяд.

Стоилов е информирал, че пътната обстановка на територията на общината остава изключително тежка. Трудно се пробива към по-малките населени места заради образувалите се преспи и снегонавяванията. Непроходими са много от пътищата.

 

От 7:00 часа тази сутрин забрана за движение на превозни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска панорама – Кичево. Затворен за движение остава и пътят Аксаково – Добрич.

 

Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за Източна България днес. Общините Варна, Вълчи дол и Суворово обявиха бедствено положение.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени