Борисов във Варна: Не съм се срещал с Радев от години, ако ме покани - ще отида да си говоря (НА ЖИВО)

Не мога да разбера тази колективна психоза, в която изпаднаха хората под влияние на ПП

Бойко Борисов на Младежка академия на ГЕРБ във Варна
Бойко Борисов на Младежка академия на ГЕРБ във Варна Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на традиционната Зимна академия на Младежи-ГЕРБ в курорта "Св. Константин и Елена" до Варна.

 

Първо, бих искал да поздравя имениците - Даниела, Даниел. Норберт (представителят на фондация "Конрад Аденауер"), благодаря за подкрепата и огромната помощ, която давате на ГЕРБ. Благодаря за това, че вече 15-20 години сте до нас. Благодаря, че вярвате в нас. Преди няклко седмици бяхме в Стара Загора със Жени-ГЕРБ, сега във Варна с Младежи-ГЕРБ. Препоръчвам и със Старейшини-ГЕРБ да направим среща, заяви Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: Zonanews

Всички вие млади хора трябва да знаеш, че едно време да говориш с фондация "Конрад Аденауер", само да говориш в Берлин, означава, че си демократ. Вие се раздвате на години финансиране от немския данъкоплатец. Промяната били млади хора - той Денков е колкото мен на възраст. Неправилно е да казваш както "Промяната", че младите хора са с тях. Не сме се сближили с президента - това е опорка на ПП. Държавата е нещо много по-сложно от емоциите. Този президент е спечелил изборите - с чия подкрепа всеки знае. Той е спечелил изборите честно, подкрепи всички санкции срещу Русия и затова получи поздравления, добави бившият министър-председател.

 

Подкрепата за Украйна я вкарахме ние в миналия президент, но ДБ и ПП се уплашиха и не я приеха. Също касае и подкрепата за втората част на ескадрилата F-16, ние лидирахме този процес и Западът, демократично мислещите хора в Европа и САЩ е лидиран от цяла партия - ако ви няма вас аз съм едно нищо. Block 70 означава, че само ние ще имаме такъв самолет на Балканите. Уникална авионика и двигатели. Показаха ни вече конвейра, в момента ги правят, с българското знаме. Уникална машина. Затова и първите 8 самолета ги платихме 100 %, за да е необратим процеса, подчерта Бойко Борисов. 

 

Борисов в Св. Константин и Елена
Борисов в Св. Константин и Елена Източник: Zonanews

На Стара Загора вече им отрязаха финансирането - стотици милиони. И някакъв апломб, че дошъл първи транш по ПВУ. Надали някой е работи с ЕК, колкото аз. Те използват други изрази, различни от нас. Ето какво ви казва ЕК миналия месец - Ефективна рамка за икономическо управление. Те ви казват защо трябва да продължат само бюджета и какви рискове крие сватбарското наддаване сега. Див популизъм в тази държава! От ЕК ни дават формулата - устойчивост на дълга и устойчив растеж. Устойчивост на дъга означава "не правете нов дълг", защото дългът ви расте с милиарди на година и няма с какво да го гарантирате, възмути се бившият премиер. 

 

А с устойчив растеж ни казват, че ни е много малък ръстът - под 1 %. Какво ни казват с "фискална предпазливост". На езика на ЕК предпазливост означава "много внимавайте, бъдете предпазливи, бъдете внимателни в това, което ще причините на младите хора след това". Съвестта ми е чиста, че на тази дата ще съмъ предупредил българите какво следва. както преди 2 години казах - следва хаос, безвремие, тотално сриване - така и сега. Ето ви и думата "ревизиране на фискалната рамка". те са написали всичко, което НС трябва да спазва, ако не иска да дйде някой отвън, който да ни го направи. Знаете по време на гръцката криза - ние сме на прага на това. Реформи и инвестиции - това казват от ЕК. 

 

Не мога да разбера тази колективна психоза, в която изпаднаха хората под влияние на ПП? Къде са им 4 моста, къда са им магистралите, Еконт-а ги излъга.  Да не допуснем в градовете да стане това, което стана с държавата - това трябва да ви е слогана за местните избори, каза лидерът на ГЕРБ към кмета на Варна. 

 

Макроикономически баланс - на езика на ЕК означава да харчиш, колкото изкарваш. Ние им оставихме 15 млрд., а те ни оставят по 15 млрд. дълг. Това, което се прави в България в момента не отговаря на нито една от тези препоръки на ЕК. 

 

С Радев не съм се срещал от години, но ако ме покани ще се срещна. Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч. 

 

Проф. Габровски никой не може да му наложи никого. Аз съм се оттеглил отвсякъде - това предайте на Денков (във връзка с казаното от Николай Денков в "Панорама" в петък, бел. ред.). Ние сме съвременна, бързоразвиваща се партия. 

 

След като мина в парламента, тогава видях проф. Габровски и го попитах как вижда участието си в трети мандат. Той каза, че е прие и участва, защото абсолютно сам е подготвил този кабинет. В следващ кабинет ще сатне пазарлък за министри. Той в пазарлък не иска да участва. Същото е и моето мнение. 

 

ПП ги свали корупцията, не ГЕРБ. Свали ги, че БСП не можеше да участва във всички тези неща - подкрепата за Украйна, самолетите. ИТН се дръпнаха също и конструкцията им се срути. като гледате постовете на Слави Трифонов как мислите, може ли да се съобразява с мен. 

 

Денков трябва да го попитате как е работил в нашето правителство, беше заместник на Меглена Кунева, Настимир Ананиев беше при нас. Ние бяхме едно голямо семейство, сега се разроихме. 

 

Зависи от Портних, аз мисля, че в годините, в окито той управлява Варна видимо се промени. Това отговори Борисов на въпрос кой ще е кандидатът на ГЕРБ във Варна за местните избори догодина. "Надявам се варненци да помнят. Не трябва да се допуска това, което стана в държавата, да стане и в градовете", повтори лидерът на ГЕРБ. Без АМ "Хемус", без Търново-Русе нищо няма да се развие. 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени