Борисов във Варна: "Промяната" изкупиха държавата, обраха кеша, вече са най-богатите хора в България (НА ЖИВО)

Според водача на листата в МИР-Варна Даниел Митов "всеки глас за ГЕРБ-СДС ще бъде глас против "лудия с картечницата"

Бойко Борисов във Варна
Бойко Борисов във Варна Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и неговият екип са на предизборна среща във Варна. Морската столица е поредната спирка от предизборната му обиколка. Тук партия ГЕРБ закрива кампанията си.

 

"Трябва да балансирам между крайностите, които колегите говориха преди мен. "Къде е АМ "Хемус", къде са парите, къде са чувалите. като говорите с тях - не ги ли питате? Къде е АМ "Черно море"? Питам ви, няма само вие да ме питате? Това не е демокрация. "Промяната" бяха набили такъм ток на църквите, че не можеха да си го плащат", ядосано заяви Борисов.

 

"Четвърта година вие изкупихте държавата, вие обрахте кеша, вие сте най-богатите хора в Бъгария", продължи на висок тон Борисов, коментирайки днешни заявления на Кирил Петков. "Христо Иванов казал, че пак съм се готвил да ставам премиер с джипката". Ама, където минеше джипката имаше като резултат пътища, детски градини, пречиствателни станции, магистрали", добави бившият премиер. 

И сега, вместо да кажат - "Абе ей, такива бели направихме, в следващите месеци да стабилизираме страната", светът се тресе, говори се за ядрени сили. Абе хора, каква е тази безотговорност?! Оправяйте се, тези които подкрепяхте "Промяната", вие ги наложихте, вие продължавате да ги крепите. Още първият запис, който им простихте, официален запис от тяхното събрание, което Руди изнесе - как правят "ала бала" с машините! И сега се опитват пак да направят същото с ролките на машините, ама ИТН ги уловиха сега, защото явно предишният път са участвали. Те затова сега са спокойни, събират ли хора, правят ли кампания? Не", гневно каза лидерът на ГЕРБ. 

 

"Чували ли сте такава мерзост  - да дадеш на жената на кмета да ти печата бюлетините. Как ще хванеш ролките и документите, това е престъпление. Има значение кой държи книжата, ще им напраскат печатите. Това е далаверата с изборите. Така ни биха на изборите. Затова и нямат кампания", каза бившият министър-председател.

 

"Помагаме с цялото си сърце на Украйна, защото тя е нападната и Путин е агресор", подчерта Борисов, като цитира стратега ген Колев на Тутраканската епопея.

 

Залата във Варна
Залата във Варна Източник: Скрийншот видео кадър

Пръв думата взе водачът на листата на ГЕРБ-СДС в МИР-Варна Даниел Митов. Той разказа шега - как хората говорят, че политиката е сезонна работа. И призова да се прекрати тази тенденция. Всякакви случайни хора през последните години доказаха България до стагнация, каза той.

 

"Нас ни познавате като хора, които изграждат, като партия, която управлява и тогава има социален растеж. Във външната политика сме предвидими и ни уважават. Не се плашете от лъжците, които ви плашат, че ще пращаме войски в Украйна и от ядрени заплахи. Никой не е толкова луд, че да започне война с НАТО. Каза го самият Путин", продължи Даниел Митов. И изреди кога от Москва са вадели ядрената заплаха. Плашели, че ще натиснат копчето, ако алиансът се разшири.

 

"НАТО се разшири, а заплахите не спряха. Не слушайте, когато ви казват, че Украйна няма шанс. Спомнете си какво стана в Афганистан. Няма народ, който да бъде победен, когато се бори за свободата си", продължи водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Варна.

 

Кампанията е била лесна, но и трудна, защото "е трудно да бъдеш възрастният човек в стаята", посочи той. Митов посъветва слушателите да се замислят за приликите между "Възраждане" и "Промяната". Според него те са двете страни на една монета. Едрият популизъм е общият баща на Кирил Петков и Костадин Костадинов, каза Митов. Според него всеки глас за ГЕРБ-СДС ще бъде глас против "лудия с картечницата".

 

"Трудно беше, защото си трудно да си възрастния човек в стаята, отвръщаха ни с инфантилни заклинания от измислена реалност и болни съзнания, каза Митов. Замислете се за приликите между Промяната и Възраждане. Едрият популизъм е общият баща на Кирил Петков и Костадин Костадинов", добави Митов.

 

"Тези популисти според него предлагали прости решения за сложни въпроси, подкопавали и революционно демократичните системи. Популизмът бил и в икономиката тип "Асен Василев". И двете партии преследват целта България да не е член в Еврозоната", подчерта той.

 

"Предпочитам да съм статукво, ако това е цената за реда и да не допускаме лудият с картечница да изстреля всичките си патрони. Ако промяната беше лекар, пациентът сам щеше да влезе в ковчега и да затвори капака. Моралът им се сведе до кеша", възмути се Даниел Митов.

 

"Нека мотивираме хората да отидат до урните и да гласуват за ГЕРБ, защото това означава по-малко патрони в картечницата на лудия. За мен е чест да съм водач сред толкова професионалисти, каза Митов, като изрази увереност, че дясното ще триумфира над лявото, а редът ще победи хаоса", добави той.

 

Росен Желязков във Варна
Росен Желязков във Варна Източник: Скрийншот видео кадър

Следващият оратор бе водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. "Да си пожелаем пълен мандат", обърна се към множеството той. Моделът ГЕРБ направи България европейска, а лидерите на Европа онзи ден бяха при лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив. На преден план в програмата си сме извели просперитета на хората, каза още председателят на парламента Росен Желязков.

 

Според него ще се акцентира на образованието, което да носи принадена стойност, ще пазим Европа, за да живеем и добруваме. Изборите са и технология, ако бъде тънко опорочена, променя целия пейзаж, предупреди Желязков.

 

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: Скрийншот видео кадър

Желязков покани Георги Георгиев да обясни за една много подмолна манипулация. "За пръв път в историята на демократичния свят участници в изборите сами си печатат бюлетините, посочи следващият оратор - водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 23-ти МИР София Георги Георгиев. И припомни разкритието от по-рано през деня - че партийна фирма на ПП-ДБ, собственост на кмета на "Слатина", печата изборните книжа за София. 

 

"Един милион граждани трябва да са притеснени, защото книжата не се печатат от БНБ, а от печатница на кмет от ПП-ДБ. Кметът на София също не спазва изборния закон, не унищожава изборните разписки. Припомнете си ала-балата", каза още Георгиев.

 

Емил Радев във Варна
Емил Радев във Варна Източник: Скрийншот видео кадър

Евродепутатът Емил Радев също се обърна към множеството с примери как Варна се е превърнала във фактор за региона. даже Макрон скоро предложил Варна като туристическа дестинация. С простотии според него некомпетентни хора са пробили държавата, затова с еправи Вебер и Урсула, че ГЕРБ е партия на опита и компетентността. Силен глас ни трябва в европарламента и в Съвета, където заседават министрите. Затова ни трябва премиер като Бойко Борисов, каза още Емил Радев. 

 

Той даде думата на "острието" на ГЕРБ Делян Добрев. "Гледах Денков как си люшка крачетата под масата в днешен сутрешен блок, 20 минути повтаряше, че само те са евроатлантици и некорумпирани. Ами с кого ще управляват след изборите. Зададох си въпроса нямат ли срам. Не сме забравили кученцето, което им носи пачки и арестуваните контрабандисти, свързани с тях", възмутено коментира Добрев. 

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Скрийншот видео кадър

"Ами единият лев, с който ни обираха, ами Джемкорп, ами Чаталджагейт. Асен Василев още 2021 г. бе обвинен от датския си бивш съдружник, че е измамник, сега и американският му съдружник го съди", припомни Добрев.

 

Делян Добрев даде думата на Мария Габриел. "Варна е мотор на взаимодействието между образование, бизнес, иновации и общество. Варна се утвърди като иновационен хъб за цифрово иноваторство. Ето това бихме искали отново да се случва - Варна да бъде мотор за това Европа да бъде лидер в иновациите", заяви Габриел. 

 

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Скрийншот видео кадър

 

Още от "Варна"

Последни новини

Най-четени