Борисов във Варна: Трябва да помагаме на Украйна, за да спре този конфликт (ВИДЕО)

По-опасно време в последните 50 години не е имало, добави Борисов

Бойко Борисов във Варна
Бойко Борисов във Варна Източник: Скрийншот/Facebook

"Не пускат пътища, за да не кажат, че ние сме ги направили. 20 некъпални затварят кръстовища, а вие нищо – мълчите. Един милиард оставих за "Хемус" в сметка, а Василев я похарчи. Шишков каза, че е идиотия да спреш "Хемус", това посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна.  

 

Той показа как са се повишили цените на дизела и бензина, както и на метана и показа, как цените са спаднали когато управлението на ПП са си отишли. Борисов обяви, че всеки, който пазарува се е сблъскал с цените в магазините и високата инфлация, като по думите му тя е далеч по-висока от тази, която дава НСИ.

 

Бившият премиер коментира и заемите, които държавата тегли, като посочи, че с вдигането на пенсиите се прави нов грабеж от джоба, защото заемите са с много високи лихви:

"По време на моите правителства харчехме колкото изкарваме. Имахме 12 млрд. фиск. Не е майсторлък да вдигаш пенсиите, а кой ще ги плаща", посочи още той.

 

"България в момента е като някой изпаднал, който никой съсед не иска да му даде пари. По време на моите правителства бюджетът винаги е бил на излишък", категорично заяви той.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира още, че горчивата истина е, че страната ни за 8 месеца е върната с 10 години назад и прогнозира тежка зима. "Тежка зима - няма дърва, пелети, но парите са в офшорките. Трябва да съберем парите, които са изнесени навън", посочи той.  

 

"По-трудно и по-опасно време в последните 50 години не е имало. Трябва да имаме много силна държава. Не сме се заобичали с Радев, но и той, и аз, сме избрани от народа, затова зачитаме вашето мнение. Служебните министри на Радев завариха пълен хаос и бардак, но когато ние ви предупреждавахме не вярвахте", заяви Борисов.

 

"С тази частична мобилизация, говори се за ядрен шантаж. Запорожие е тука отгоре, ако някой направи саботаж - какво става с нашето земеделие, туризъм. Вчера Гари Каспаров, който дойде само в централата на ГЕРБ на крака, призова всички да гласуват за ГЕРБ. Всеки в Европа знаеше Варна - помните ли лятно време какво се случваше във Варна (изброява посещенията на политици, бел. ред.). Ако сме били лоши щяха ли да идват? Частичната мобилизация ме плаши много. Имаме ясна позиция – трябва да се спре войната. Трябва да помагаме на Украйна, за да спре този конфликт", коментира още той.

 

"Силни можем да бъдем с огромен труд, трябват ни партньори от Брюксел и Вашингтон. Сега няма средства от фондове, а по времето на ГЕРБ работеха всички програми", припомни той.

 

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че преди да е видял завършена АМ "Хемус" няма да се пенсионира.

 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени