"Булгаргаз" осъди ТЕЦ-а на Доган за 36,5 млн. лв.

Решението може да се обжалва

ТЕЦ-Варна
ТЕЦ-Варна Източник: Zonanews

 "Булгаргаз" е осъдил ТЕЦ "Варна", където мажоритарен собственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган, за 36,5 млн. лева. Парите се дължат за доставки на газ. Още почти 1 млн. централата трябва да плати като неустойки за забавеното плащане и над 1,5 млн. лв. разноски по делото, става ясно от решение на Окръжния съд във Варна. То не е окончателно и може да се обжалва.

 

Договорът е от 1 януари 2022 г. и е изтекъл на 1 януари 2023 г. Според него на всяко 5-о число на месеца се издава фактура за доставеното горива, а централата трябва да плати до 12-о число. След това има неустойка за всеки ден просрочка.

 

На 5 март тогавашният служебен енергиен министър Румен Христов обяви, че ТЕЦ "Варна" не работи заради задължения и се водели преговори за подписване на споразумение, с които дълговете д за газ да бъдат платени.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени