Даниел Лорер: В настоящата ситуация в парламента не може да има работещо мнозинство без ГЕРБ

Според него добрият тон е бил загубен след внасянето на правителство без тяхното съгласие

Даниел Лорер
Даниел Лорер Източник: Zonanews

Не мисля, че в настоящата ситуация в парламента може да има работещо мнозинство без ГЕРБ, каза днес при представянето на листата на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) във Варна нейният водач Даниел Лорер.

 

Той подчерта, че посланията на коалицията остават същите – че е време за реформи в България. По думите на Лорер такива са необходими преди всичко в съдебната система. Според него началото е поставено с промените в Конституцията, сега са нужни такива и в Закона за съдебната власт.

 

След появата на ПП-ДБ, и ГЕРБ, и ДПС разбраха, че не могат да управляват постарому и ще се наложи реформите да се свършат, каза още Лорер. Според него добрият тон е бил загубен след внасянето на правителство без тяхното съгласие.

 

"Това обаче беше резултат, истинската първопричина беше, че и ГЕРБ, и ДПС, отказаха да направят реформите, които ние считаме за ключови", каза още Лорер.

 

Той бе категоричен, че по тази точка ПП-ДБ няма да отстъпят и дори да са в опозиция и нечие друго правителство да предложи реформите, ще ги подкрепят.

 

Лорер коментира още, че европейските теми стават все по-голяма част от дневния ред, макар нашето общество да не им обръща сериозно внимание.

 

Той призова българите да гласуват за Европейски парламент, защото поне половината от нещата, с които се занимава българското Народно събрание, са законодателство, идващо от Европа. На този фон евроизборите са може би дори по-важни от националните, допълни Лорер, предава БТА. 

Още от "Варна"

ЕЦТП: Колата на НСО с Кирил Петков се е движила с близо 140 км/ч при катастрофата, в която загина човек

Ако автомобилът на НСО се е движел със скорост 90 км/ч, каквото е ограничението на скоростта в този пътен участък, инцидентът е можело да бъде избегнат или поне да не завърши фатално

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени