Даниел Лорер: В настоящата ситуация в парламента не може да има работещо мнозинство без ГЕРБ

Според него добрият тон е бил загубен след внасянето на правителство без тяхното съгласие

Даниел Лорер
Даниел Лорер Източник: Zonanews

Не мисля, че в настоящата ситуация в парламента може да има работещо мнозинство без ГЕРБ, каза днес при представянето на листата на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) във Варна нейният водач Даниел Лорер.

 

Той подчерта, че посланията на коалицията остават същите – че е време за реформи в България. По думите на Лорер такива са необходими преди всичко в съдебната система. Според него началото е поставено с промените в Конституцията, сега са нужни такива и в Закона за съдебната власт.

 

След появата на ПП-ДБ, и ГЕРБ, и ДПС разбраха, че не могат да управляват постарому и ще се наложи реформите да се свършат, каза още Лорер. Според него добрият тон е бил загубен след внасянето на правителство без тяхното съгласие.

 

"Това обаче беше резултат, истинската първопричина беше, че и ГЕРБ, и ДПС, отказаха да направят реформите, които ние считаме за ключови", каза още Лорер.

 

Той бе категоричен, че по тази точка ПП-ДБ няма да отстъпят и дори да са в опозиция и нечие друго правителство да предложи реформите, ще ги подкрепят.

 

Лорер коментира още, че европейските теми стават все по-голяма част от дневния ред, макар нашето общество да не им обръща сериозно внимание.

 

Той призова българите да гласуват за Европейски парламент, защото поне половината от нещата, с които се занимава българското Народно събрание, са законодателство, идващо от Европа. На този фон евроизборите са може би дори по-важни от националните, допълни Лорер, предава БТА. 

Още от "Варна"

Ивелин Михайлов: Изчистихме "Величие" от корумпираните хора около Николай Марков

Не можем да гарантираме и сега и за в бъдеще, че 100% хората, с които работим, ще бъдат коректни, но стъпка по стъпка ще изчистваме, докато сформираме здрава група от хора, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Магистрати от седем европейски държави посетиха Апелативна прокуратура – Варна и се запознаха с работата на прокурорите

Гостите бяха посрещнати от прокурор Николета Арнаудова, която успя да превърне посещението им в своеобразно пътешествие в работната атмосфера на прокурорите в Република България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени