Даниел Митов: ПП иска техен човек в МВнР. Искат да им се чува гласът навън, а и репликата е – "Ники трябва да пътува"

С МВнР не може да се експериментира, каза зам.-председателят на ГЕРБ

Даниел Митов, ГЕРБ-СДС
Даниел Митов, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

"Обяснението ми за МВнР е, че става въпрос за лекомислени приумици от страна на "Продължаваме промяната". Това е моят прочит. Кирил Петков сложи червена линия", каза Даниел Митов по bTV. Той подчерта, че коалицията ГЕРБ-СДС има едно министерско място и уточни, че е записано, че Николай Денков ще стане вицепремиер и министър на образованието. 

 

"Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим МВнР. Какво означава да се чува гласа на ПП-ДБ навън? Министерството на външните работи отразява гласа на България. Трябва да има човек, който е врял и кипял с достатъчно ясни позиции – дали ще е за Северна Македония, войната в Украйна, Китай, или ще е за друго. За МВнР не може да се експериментира", категоричен е Даниел Митов.


Ротацията

Според него партията се е съобразявала със споразумението с ПП-ДБ. "Борисов дойде и ни помоли да се въздържаме по случая "Чаталджа". В петък Борисов дойде и ни помоли законопроектът за плажовете, който Кирил Петков много искаше да мине, да го включим в петък като извънредна точка. Държали сме се добронамерено, за да има усещане за партньорство. Получаваме детински прищевки за още и още", коментира той.

 

"Ако разговорът е – защо премиерът да е и външен министър, този разговор е легитимен. Борисов ясно каза – ако ще говорим по тази тема, ние сме готови да предложим друг човек за външен министър. Не сме обсъждали дали да съм. Темата не е дневен ред. "Продължаваме промяната" иска техен човек в МВнР. Искат да им се чува гласът навън, а и репликата е – "Ники трябва да пътува", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Войната в Украйна

"Целият "колективен Запад", каквото е клишето, трябва да си даде сметка, че в момента нямаме никакво време за губене. На Украйна ѝ трябват боеприпаси и съвременно оръжие. Въпросът е да имат достатъчно не само да се отбраняват, но и да предприемат ново контранастъпление", каза той.

"Изтласкването на Русия от Украйна ще стане, ако Западът продължи да подкрепя с по-големи темпове. Факт е, че ние трябва да доставяме повече, говоря за европейския промишлен комплекс", посочи Митов.

Още от "Варна"

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени