Даниел Митов: Президентът Радев хубаво получава похвали от САЩ, но дали обясни на държавния секретар Блинкен, че е заявявал, че България ще влезе във война, ако даде помощ на Украйна

Най-добре е Кирил Петков да се скрие, препоръча той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

Вчера слушах Кирил Петков по БНТ. Освен несвързаното говорене, разбрах, че той нямало да се скрие зад експерти. Единственото нещо, което трябва да направи е да се скрие в случая. На България в последните две години й липсват няколко неща. Липсва й лидерство, единственият лидер в българския политически живот стои на тази маса, аяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов. 

 

Това е наистина човек, който може да тръгне да взема решения, които не следват общоприетите мнения и да обясни на хората защо го прави е Бойко Борисов. Това беше невъзможно да се направи в предишното управление заради хибридния му характер, добави той. 

 

"Президентът Радев хубаво получава похвали от САЩ, но дали обясни на държавния секретар Блинкен, че е заявявал, че България ще влезе във война, ако даде помощ на Украйна. Преди няколко дни президентът се опита да обяснява нещо кой на каква амнезия разчитал. Факт е, че ПП получиха амнезия, че те подпомогнаха избирането за втори мандат на този президент" припомни той.

 

За съжаление като държава продължаваме да вървим след събитията. Лидерството на ГЕРБ доведе до това да помогнем на Украйна военно-технически, да вземе НС решение да диверсифицира доставките на ядрено гориво за България, подчерта бившият външен министър.


Бях преди няколко на конференция на бившите външни министри в Прага. Там стана ясно, че Русия ще трябва да плати за разрушенията в Украйна - замразените на Запад руски авоари ще послужат за частично възстановяване на критична инфраструкутра в Украйна.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени