Даниел Митов: Целият цивилизационен свят сложи кръст на Владимир Путин

Имахме във Варна сериозна победа с внушителна разлика от ПП миналия път, амбицията ни е да я увеличим, добави той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

ГЕРБ-СДС отива на поредните избори с претенциите за победа, по-голяма от предния път, за да може България да има стабилно правителство. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ в ефира на NOVA NEWS.

 

За новостите в подреждането на листите, като например повеждането на тази в Перник от Георг Георгиев, той отвърна: "Партиите си имат вътрешни механизми за решаване на подобни задачи, правят се номинации, съгласуват се с ръководството, има си вътрешно-партийна динамика, която едва ли интересува широката публика". 

 

"Това, което интересува българския гражданин, е дали ще има редовно правителство, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

 

"Важно е да се отбележи в момента, че ГЕРБ-СДС отива на поредните избори с претенции за победа и то по-голяма от преди. Имахме във Варна сериозна победа с внушителна разлика от ПП миналия път, амбицията ни е да я увеличим. Важно е България да има стабилно редовно правителство", подчерта Митов. 

 

"ПП и ДБ се събират заедно, защото се чувстват слаби. Те не искат правителство, говорят за избори две в едно през есента", смята той. 

 

"Ние сме за демонтиране на Паметника (на съветската армия, бел. ред.), институциите да решат какво ще заеме неговото място. Той е позорен символ на комунизма. Мястото му е в музея", категоричен е той. 

 

"Целият цивилизационен свят сложи кръст на Владимир Путин”, заяви той в коментар на войната в Украйна. "Войната в Украйна ще приключи, когато Русия се изтегли и Украйна си върне териториалната цялос", каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Варна.

 

"Светът е разделен на цивилизовани държави и на тоталитарни режими. Светът не е еднополярен. Американските санкции тепърва ще продължават и ще се разширяват,  срещу Росатом бяха предвидими, руската икономика тепърва ще страда", прогнозира бившият външен министър. 

Още от "Варна"

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени