Държавната опера и Драматичния театър във Варна даряват приходи от представления на Центъра за украински бежанци

С получените средства ще бъдат закупени стоки и вещи, необходими в този момент на бежанците

Драматичен театър и опера във Варна
Драматичен театър и опера във Варна Източник: Zonanews

Държавна опера-Варна и Театрално-музикален продуцентски център Варна - Драматичен театър "Стоян Бъчваров" даряват 20 процента от приходите за четири свои спектакли на Центъра за украински бежанци във Варна, съобщиха от екипа на двете институции.

 

С получените средства ще бъдат закупени стоки и вещи, необходими в този момент на бежанците, съгласно уговорка с центъра. 

 

Четирите представления, които ще бъдат с благотворителна кауза, са "Поразените" от Теодора Димова, реж. Стоян Радев Ге.К., на 18 март от 19 часа в ГХГ; Кървава сватба" от Ф. Г. Лорка, реж. Стоян Радев Ге.К., на 29 март от 19 часа на Основна сцена; "Жизел" – балет от А. Адам, пост. Сергей Бобров, на 30 март от 19 часа на Основна сцена и Симфоничен концерт, дир. Вилиана Вълчева, солист Алоис Кох – орган (в програмата творби от Р. Шуман, Й. Г. Райнберг и Ф. Менделсон) на 31 март от 19 часа във Фестивалния и конгресен център. 

 

Артистите и музикантите, заедно с целия екип на Театрално-музикален продуцентски център Варна, призовават своите зрители да участват в дарителския жест, като закупят билети за посочените 4 представления. 

Още от "Варна"

Неделно училище разказва историята на световноизвестния художник Стоимен Стоилов

Тържеството бе организирано в рамките на Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите", по която работи неделното училище в австрийската столица

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени