Деница Сачева и депутатът Руслан Тошев проведоха онлайн среща с организацията на ГЕРБ в район "Одесос" във варна

Една от най-обсъжданите теми бе тази за пенсиите

ГЕРБ
ГЕРБ

Онлайн среща с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева и народния представител д-р Руслан Тошев проведоха членовете на ГЕРБ от район "Одесос" във Варна. Те поставиха конкретни въпроси, свързани с мерките в подкрепа на бизнеса в условията на пандемия, коментирани бяха и частни случаи на хора в неравностойно положение. Една от най-обсъжданите теми бе тази за пенсиите. В отговор на въпрос за възможността за преминаване от частен фонд към НОИ, министър Сачева припомни, че тази година през месец септември ще се пенсионират 17 000 жени – първите с право на втора пенсия. "Те са се осигурявали във втори пенсионен стълб през последните около 20 години. За да може да има достатъчно натрупване и да се разчита на по-солидна втора пенсия, е необходимо да е завършен пълният цикъл, който е 37-40 години", обясни социалният министър.

 

"В момента 20% от хората няма как да получават пожизнена пенсия. Най-вероятно те ще получат еднократно накуп цялата сума, която трябва да им се изплати. Около 30 – 35 процента ще имат по-добри натрупвания и ще могат да получават пожизнена пенсия", каза още Сачева.

 

Онлайн срещата бе по инициатива на д-р Руслан Тошев, който е и ръководител на районната структура на ГЕРБ. "Целта ми е гражданите да получават информация от първа ръка за направеното от нашите представители в изпълнителната власт. Същевременно те да могат да поставят въпросите, които ги вълнуват, директно на министрите. Това е полезно и за двете страни", обясни д-р Тошев.

 

 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени