Депутатите от ГЕРБ/СДС-Варна искат от премиера оставката на Иван Шишков

Те припомниха, че ГЕРБ-Варна, кметът Иван Портних и председателят на ОбС Тодор Балабанов поискаха в събота оставката на управителя на ВиК-Варна, както и на министър Иван Шишков заради поредната авария на водопровода

Бранимир Балачев
Бранимир Балачев Източник: ПП ГЕРБ

Варненските народни представители от ГЕРБ/СДС ще внесат следващата седмица питане до служебния премиер Гълъб Донев относно исканата оставка на регионалния министър  Иван Шишков.

 

"Ще изложим всички мотиви и ще настояваме  служебният министър-председател също да иска оставката на министъра си във връзка с тежките  ВиК аварии на магистралния водопровод в кв. "Бриз” и пълното безхаберие по проблемите на морската столица", заявиха на пресконференция депутатите от ГЕРБ/СДС – Варна Павел Христов, адв. Бранимир Балачев и доц. д-р инж.Медиха Хамза, цитирани от Tribune.

 

Павел Христов, ГЕРБ
Павел Христов, ГЕРБ Източник: Zonanews

Те припомниха, че ГЕРБ-Варна, кметът Иван Портних и председателят на ОбС Тодор Балабанов поискаха в събота оставката на управителя на ВиК-Варна, както и на министър Иван Шишков заради поредната авария на водопровода.

 

Община Варна настояваше  от министъра  след ВиК аварията преди по-малко от месец да бъде извършена спешна проверка на състоянието на водопровода и разследване на причините още  от строителството му през далечната 2008 г. Такава проверка не е  направена до момента.

 

Депутатите от ГЕРБ/СДС посочиха, че другата причина е несправяне с изпълнението на водния проект на Варна на стойност 140 млн. лева, който и без това се забави с 2 години заради "некадърното управление на коалицията на Промяната, БСП и ДБ".

 

"Борислав Гуцанов да спре с предизборните си манипулации и да не прехвърля вина от болната на здравата глава. Магистралният водопровод Варна – Златни пясъци, който аварира за пореден път, е строен по времето на Тройната коалиция и е предаден за експлоатация през 2008 г. Прословутата тръба във Варненското езеро, която се скъса, също е строена при управлението на Сергей Станишев и не е била закопана под дъното, както е било по проект. Ето как са си оставили ръцете!”, посочи адв. Балачев.

 

Той допълни, че инцидентът с такси в местността Пчелина, употребяван политически сега от активисти на Промяната, е станал заради инфаркт на шофьора, който е загубил управление на автомобила.

 

Депутатите от ГЕРБ/СДС-Варна приветстваха взетото решение на ОбС - без коли в Морската градина. Години наред кметът Иван Портних и Община Варна водят битка за спиране на трафика в Морската градина. В челен сблъсък срещу забраната за автомобили бяха частните и партийни интереси на ДБ, Промяната, а и БСП влезе в коалиция с тях, гласувайки против актуализацията на Генералния план за движение.

 

Депутатите припомниха, че проблемите в Морската градина са вследствие на "костовизацията” ѝ –пълна е с частни терени след реституция и приватизация, палати и ресторанти, чиито собственици искат с колите си да стигат до тях.

 

Затова защитниците им от ДБ и Промяната водят непрекъснати политически атаки особено преди и по време на избори. Ако и сега обжалват решението на ОбС да  спре движението на автомобили в парка, вече няма как да скрият лицемерното си отношение по този проблем и пълното си разминаване между думи и дела, коментираха още народните представители от ГЕРБ/СДС – Варна.

 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени