Две малки деца загинаха при пожар в апартамент във Варна

Пострадала е и 77-годишна жена, вдишала дим

Пожарна
Пожарна Източник: БНТ
Две деца са загинали при пожар в апартамент във варненския квартал "Владислав Варненчик", съобщиха от пресцентъра на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Сигналът за силно задимяване в жилищен вход е получен малко преди 22:20 ч. На място веднага пристигат 4 противопожарни автомобила с 15 пожарникари.
 
На място екипите установяват, че гори целият апартамент на първия етаж. Пламъците са били толкова огромни, че са излизали от отворената входна врата на апартамента и терасата. При пожара са загинали две деца - момиченце на 4 години и момченце на 1 годинка. Пострадала е 77-годишна жена, вдишала дим. Тя е настанена в Клиниката по токсикология на Военна болница, без опасност за живота.  
 
Унищожен е целият апартамент. Причините за пожара все още се изясняват, заяви пред NOVA говорителят на полицията Светла Златева и категорично отрече информацията за взрив на газова бутилка или бойлер.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени