Емил Радев: ЕНП ще поиска ревизия на забраната за двигателите с вътрешно горене

Той изтъкна, че следващите месеци ще бъдат решаващи за преразглеждането на Зелената сделка

Емил Радев
Емил Радев Източник: ПП ГЕРБ

За сериозен завой в политиките и регулациите, които предвижда Зелената сделка на ЕС, информира евродепутатът от ГЕРБ-СДС/ЕНП Емил Радев. "Предстои Европейската народна партия да поиска ревизия на забраната за двигатели с вътрешно горене. Тя трябва да отпадне", категоричен бе българският евродепутат, като припомни за плановете  забраната да стане факт от 2035 г.

 

"Въпросът дори не е дали ще се купуват електрическите автомобили, а какво следва, като се купят, ако липсва достатъчно инфраструктура за зареждането им или се претоварва електрическата мрежа", уточни Емил Радев.

 

Той изтъкна, че следващите месеци ще бъдат решаващи за преразглеждането на Зелената сделка и прогнозира, че ще се направят крачки назад и по други теми в областта на законодателството за климата, които засягат енергетиката и селското стопанство.

 

Относно ролята на Европейската народна партия в новия Европарламент Радев увери, че като първа политическа сила тя ще сформира новото мнозинство.

 

"Групата на социалистите вече потвърди, че ще се включи, както и че ще подкрепи водещия ни кандидат за председател на Европейската комисия Урсула фон дел Лайен. Очаквам това да направят и либералите. Ако се присъединят и европейските консерватори, ще имаме солидно мнозинство", коментира евродепутатът пред членове на организацията на ГЕРБ във варненския район "Приморски".

 

Евродепутатът Емил Радев пред членове на организацията на ГЕРБ във варненския район
Евродепутатът Емил Радев пред членове на организацията на ГЕРБ във варненския район "Приморски" Източник: ПП ГЕРБ

Той допълни, че очаква до седмица групата на ЕНП да се увеличи още, а Роберта Мецола да бъде преизбрана за председател на Европейския парламент на първата сесия в средата на следващия месец.

 

"Много се надявам, че България ще има редовно правителство не с хоризонт няколко месеца, а няколко години, защото пред нас има редица въпроси, които трябва да се решават, като членството в еврозоната и сухопътния Шенген, ангажиментите към земеделието и др. От следващия кабинет зависи дали най-после ще се отпуши работата по плана за възстановяване и европейските програми. През последните години евросредствата буквално стоят и чакат, вместо да стигнат до гражданите, до бизнеса, до общините", заяви Емил Радев и добави, че докато други държави вече са инвестирали парите по плана, у нас са използвани малко над 3% от отпуснатите ни 10 млрд. лв.

 

"Чака ни много работа. Хората изискват да се намери формула за стабилно правителство, което да възстанови авторитета на България", категоричен бе евродепутатът и изказа личната си благодарност към структурите на ГЕРБ, които са работили сърцато за победата на изборите за националния и Европейския парламент. 

"Получихме доверие, но по-важното е, че всички сме наясно, че доверието на гражданите трябва да се отстоява всекидневно", заключи Емил Радев.

Още от "Варна"

Ивелин Михайлов: Изчистихме "Величие" от корумпираните хора около Николай Марков

Не можем да гарантираме и сега и за в бъдеще, че 100% хората, с които работим, ще бъдат коректни, но стъпка по стъпка ще изчистваме, докато сформираме здрава група от хора, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Магистрати от седем европейски държави посетиха Апелативна прокуратура – Варна и се запознаха с работата на прокурорите

Гостите бяха посрещнати от прокурор Николета Арнаудова, която успя да превърне посещението им в своеобразно пътешествие в работната атмосфера на прокурорите в Република България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени