Филиз Хюсменова от ДПС напуска парламента

Очаква се на мястото на Хюсменова в Народното събрание да влезе вторият в листата - кардиологът Месут Рушид.

Филиз Хюсменова
Филиз Хюсменова Източник: Пресцентър на ДПС

Филиз Хюсменова от ДПС е подала декларация за предсрочно прекратяване на правомощията ѝ като народен представител, потвърдиха от Народното събрание. Това се случва по-малко от седмица след като тя положи клетва.


Новината за напускането ѝ бе първо съобщена във "Фейсбук" от варненската структура на ДПС, която разпространи позиция на Хюсменова. В нея се посочва, че причина за решението ѝ е резултатът на изборите на 9 юни, за който тя "поема отговорността и подава оставка".

 

"Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност (...) Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората".

 

Любопитното е, че Хюсменова напуска парламента по-малко седмица след конституирането му и две седмици след обявяването на окончателните резултати от вота, според които партията намалява подкрепата си във Варна едва с 1711 гласа. На последните парламентарни избори във Варна ДПС е седма политическа сила, като получава подкрепата на 5.84% от избирателите, или 7883 гласа. За сравнение - на предсрочните парламентарни избори през април 2023 г. ДПС получава 9594 гласа (5.97%), а на тези през октомври 2022 г. - 8621 гласа (5.48%).

 

На следващото пленарно заседание предстои да бъде гласувано решение, с което Хюсменова официално ще напусне 50-ото Народно събрание. Така тя ще стане вторият народен представител, отказващ се от поста си след Христо Иванов, който напусна парламента миналата седмица след грозен дебат.


Очаква се на мястото на Хюсменова в Народното събрание да влезе вторият в листата - кардиологът Месут Рушид.

Още от "Варна"

Опустошителна буря премина през Белослав, обявиха частично бедствено положение

Създадена е комисия, която да установи причинените щети на жилищни сгради и самостоятелни обекти, като не е необходимо потърпевшите да подават писмени заявления в общинска администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени