ГЕРБ-Варна : Престъпно бездействие на служебния кабинет на Радев за авариралия кораб води до екокатастрофа

Пет дни вече са изгубени, което няма аналог в най-новата ни морска история

Заседналият кораб до Каварна
Заседналият кораб до Каварна Източник: Районна прокуратура Добрич

Вече пети ден служебното правителство на Румен Радев недопустимо бездейства по случая с авариралия кораб в морето край защитената местност Яйлата! След независим оглед на натоварения с азотна тор кораб, стана ясно, че има изтичане на химични вещества в морето и наклоняване на плавателния съд, заявяват в своята позиция от ГЕРБ-Варна. Въпреки това липсва адекватна реакция от  институциите!

 

Пет дни никой не намира решение на проблема! Пет дни вече са изгубени, което няма аналог в най-новата ни морска история! Дали бездействието е заради пари и извиване на ръцете на корабособственика или на застрахователя? Или има нечистоплътно лобиране коя фирма да свърши работата и кой да получи комисионната? Това са важни въпроси, на които дължат отговори служебните министри на Румен Радев!

 

Неблагоприятната метеорологична прогноза за влошаване на времето и липсата на спешни мерки изправят пред реална опасност от екологична катастрофа целия район! Крайно време е за решаване на кризата и за защита на обществения интерес. Не за далавери и лични сметки.  Служебният кабинет на Радев не може да се справи с един кораб , който до часове и дни може да се разбие като консерва и да избълва 3000 т азотна тор. Отравянето на морето ще е резултатът от бездействието и от корупционните схеми на президентските хора!

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени