Глобиха варненски полицай, ударил младеж с палка, защото вдигал шум

Решението на Районен съд - Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок

Съдебна палата-Варна
Съдебна палата-Варна Източник: Zonanews

1000 лв. глоба ще плати варненски полицай за нанасяне на средна телесна повреда на младеж, съобщават от пресцентъра на районния съд във Варна.

 

Случаят е от ранните сутрешни часове на 25 юли 2021 г. На прибиране от дискотека, пострадалият се придвижвал пеш заедно със свой приятел, като пеели на висок глас в централната част на града, което станало повод към тях да се приближат полицейски служители.

 

Полиция
Полиция Източник: Pixabay

Подсъдимият младши инспектор направил забележка на младежа да не вдига шум, след това го ударил няколко пъти с палката си. Пострадалият подал сигнал на тел.112 и поискал да му бъде оказана медицинска помощ на място.

 

Полицаят е с чисто съдебно минало, той бе освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Решението на Районен съд - Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени