Иван Портних: Честит празник на Варна на варненци и на всички които носят Варна в сърцата си

Богат е събитийният календар за празника на града

Иван Портних
Иван Портних Източник: Община Варна

Иван Портних кмет на Варна: "Честит празник на Варна на Варненци и на всички които носят Варна в сърцата си!  Празникът, разбира се, започва от сутринта. Градът е изпълнен с усмихнати хора, с енергия. В момента Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит, отслужва молебен за здраве и благополучие".

 

Портних в словото си каза още: "Малко по-късно ще бъдат издигнати знамената пред катедралния храм, а по-късно вечерта започва награждаването на отличените варненци и традиционния концерт в Летния театър.  Тази година почетен гражданин ще стане обичаният от всички актьор Михаил Мутафов.

 

Ще отличим и Кукления театър,  който става на 70 години,  Държавната Опера-Варна, която стана на 75 години, Райчо Маринов- откривателят на Варненския некропол преди 50 години и Варненското съкровище.

 

Богат е събитийният календар. Разбира се кулминацията на тържествата ще бъде тук - на "Морска гара". Празничнят концерт започва в 21:00, а в 23:00 часа ще бъде емблематичната заря на празника на Варна, така че каня всички да споделим заедно този прекрасен ден".

 

Програма: 

Капитан Тома Томов обясни, че ветроходната регата днес е с рекордно голямо участие - 44 лодки. Състезателите са доволни и днес ще се проведат 3 гонки, които ще се гледат от цялата Морска градина.

 

Честваният на празника на град започнаха с тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм "Успение Богородично". В 10 ч. ще бъде тържествено издигнат флагът на града.


Концерти, анимация за деца, ветроходна регата и заря са част от празничния ден. В 20 ч. в Летния театър ще започне церемония по връчване на почетни звания и отличия, в 20:30 ч. – празничният концерт край
фонтана на пл. "Независимост". 


В празничния и почивен за Варана ден синята зона за паркиране във Варна няма да работи, ще има обаче ограничения надвижението в централните части на града.

 

 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени