Изградиха оранжерия и класна стая на открито в училище във Варна

Новата база ще бъде в помощ на обучението по екология и опазване на околната среда

ОУ "Васил Априлов"
ОУ "Васил Априлов" Източник: Община Варна
Учениците от ОУ "Васил Априлов" ще имат възможност да прилагат знания от уроците с екологична насоченост в нови оранжерия и класна стая на открито, които са изградени в двора на училището, съобщават от пресцентъра на Община Варна. Проектът е изпълнен по донорска програма на едно от електроразпределителните дружества в направленията "Запазване на околната среда" и "Изграждане на екологични ценности".
 
Новата база ще бъде в помощ на обучението по екология и опазване на околната среда. Там ще се реализират инициативи като "Природата през обектива" , "Играем, учим и творим сред природата", "Изкуство от природни материали". В оранжерията ще бъдат засадени и поддържани ягодова градина, цветни лехи и жив плет. Успоредно с това ще продължи превръщането на двора в място за творчество на клубовете и ателиетата за занимания по интереси, както и за отдих на хората от района, посочват от училището.
 
ОУ "Васил Априлов" работи по програмата "Екоучилища" от 1999 г., а от 2001 г. е  носител на европейската награда "Зелен флаг" - екологичен  знак за активно участие в програмата. През учебната 2020-2021 година то влезе в списъка на иновативните училища в страната, заради включването на екологията като наука в образованието в прогимназиален етап с пълната подкрепа и на педагогическата колегия, и на родителската общност.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени