Къртят бетона в двора на архитектурния паметник в центъра на Варна

Съгласно проекта настилката трябва да бъде на пясъчна основа с клинкерни плочи, а не бетон. Изпълнителят на дейностите е нарушил проекта и е излял бетон

Къртят бетона в двора на архитектурния паметник в центъра на Варна
Къртят бетона в двора на архитектурния паметник в центъра на Варна Източник: Община Варна

Премахват излетия бетон в двора на архитектурния паметник в центъра на Варна, където се готви зимна градина за близко заведение, съобщиха от общинската администрация в морската столица.

 

Причината е предписание, издадено днес от отдел "Строителен контрол" към Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" при Община Варна. Съгласно проекта настилката трябва да бъде на пясъчна основа с клинкерни плочи, а не бетон. Изпълнителят на дейностите е нарушил проекта и е излял бетон.

 

По-рано днес собствениците започнаха действия по раздробяване на бетона с пневматичен къртач. Действията по премахването му бяха прекъснати между 14:00 и 16:00 часа с оглед осигуряване спокойствието на гражданите.

 

Обектът, предмет на разрешението, представлява зимна градина със застроена площ 441 кв. м. При осъществената проверка днес е установено, че в целия обхват на определеното по одобрената схема място на преместваем обект е излят бетон със средна приблизителна дебелина 10 см, в който са вградени стъпките за колоните.

 

Припомняме, че бетонът в двора на 100-годишната къща бе излят в тъмните часове на изминалия петък. Последваха бурни реакции в социалните мрежи, след като въздушни снимки показаха случващото се на бул. "Сливница" 20.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени