Кметът на Варна Иван Потних: В спирането на всички програми от "Промяната" съзирам престъпен умисъл

Изпаднали сме в една въртележка от избори и виждаме, че се полагат изключително сериозни усилия да бъде провален мандата на спечелилите иборите - ПП ГЕРБ

Иван Портних (в средата)
Иван Портних (в средата) Източник: Zonanews

Кметът на община Варна Иван Портних заяви, че Варна е традиционен домакин на Младежките форуми на ГЕРБ. Той е домакин на Зимната младежка академия на Младежи-ГЕРБ. "Изпаднали сме в една въртележка от избори и виждаме, че се полагат изключително сериозни усилия да бъде провален мандата на спечелилите изборите - ПП ГЕРБ. Това може да доведе до нови паралментарни избори, предстоят догодина и местни избори. Преди две години бяха спрени всички проекти на местната власт, безпардонно", възмутено заяви кметът на Варна. 


Той добави, че всички програми, които са дали възможност за множество промени, са спрени. "Това говори за престъпен умисъл. Средствата, които очаквахме да подкрепят в Плана за възстановяване и устойчивост, Варна там не фигурира. Съпоставката показва какво се случваше във Варна преди две години - бул. "В. Левски" даде революционно облекчаване на трафика в града ни. Можехме да направим и бул. "Цар Освободител", но през последните две години не се е развило нищо", подчерта Портних.

 

"Влязохме вече и в междублоковите пространства, за ад може всеки варненец да усети подобряването на жизнената среда в неговия блок, в неговия дом. Леко-полеко се опитваме да се върнем към темпа на работа отпреди две години. Трудностите са много, но Варна е град, който винаги е генерирал позитивна младежка енергия, гордеем се с нашите 6 университета, 35 000 студенти", добави кметът на Варна.

 

 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени