Кметът Портних: Община Варна остава финансово стабилна в условията на пандемия

Продължаваме с ремонти на малките улици, изграждане на тротоари, паркинги и градинки, на нови детски и спортни площадки, подчерта кметът на Варна

Иван Портних
Иван Портних Източник: Община Варна

В условията на пандемия Община Варна остава финансово стабилна. Доказателство за това е и фактът, че през 2020 г. бе потвърден кредитният рейтинг на общината – със стабилна перспектива.

Това заяви кметът Иван Портних в началото на сесията на Общинския съвет, който днес разгледа бюджета за 2021 година. Кметът припомни, че в бюджета са заложени ясни приоритети, като във всяка една от сферите на социално-икономическия живот има предвидено увеличение на средствата – за социални дейности, образование, здравеопазване, спорт, култура.

 

"Този бюджет ще даде възможност за една радикална крачка напред по отношение на облагородяване на междублоковите пространства в обхвата на целия град. Визирам този ангажимент, който сме поели наред с големите инфраструктурни проекти, защото хората трябва да живеят в съвременна удобна градска среда. Тези проекти – за ремонти на малките улици, изграждане на тротоари, паркинги и градинки, на нови детски и спортни площадки, засягат стотици хиляди наши съграждани. Затова е важно да бъдат реализирани и бюджетът за 2021 г. ще ни даде възможност да продължим уверено напред", коментира още Иван Портних.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени