Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ "Найден Геров" – Варна

Средствата за строителството на физкултурния салон са в размер на 1 млн. 191 хил. лева. Той ще бъде с размер от 750 кв. м.

Първа копка на физкултурен салон
Първа копка на физкултурен салон Източник: ПП ГЕРБ

Министърът на младежта и спорта и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС Красен Кралев и кметът на Община Варна Иван Портних направиха първа копка на физкултурен салон в VII СУ "Найден Геров". Проектът е част от програмата за изграждане на подобни съоръжения в училищата, за която правителството отпусна 25 млн. лева. Средствата за строителството на физкултурния салон са в размер на 1 млн. 191 хил. лева. Той ще бъде с размер от 750 кв. м. Големината на игралното поле от 32/16 метра позволява да се практикуват мини футбол, баскетбол, волейбол и тенис на маса. В съоръжението ще има по две съблекални за мъже и жени, които ще разполагат с по 20 броя шкафчета, четири душа, две тоалетни и две мивки. Ще бъдат обособени кабинети за съдии и треньори със собствени санитарни помещения с душ, както и кабинет за учители и кабинет за административна и методическа дейност.

 

"Много е важно да се осигури спортна инфраструктура в училищата. Стартираме първите копки на салоните и интензивно започват да се строят. През следващия управленски мандат един от приоритетите ни ще бъде изграждането на още 100 подобни съоръжения в училища, които не разполагат с подходяща инфраструктура за провеждане на часовете по физическо възпитание", заяви Кралев.

 

Директорът на VII СУ "Найден Геров" Мария Нестерова и учители споделиха пред министър Кралев, че с реализирането на проекта за строителство на физкултурен салон ще се сбъдне мечтата на поколения ученици. "Очакваме подобно съоръжение от 1966 година. Скоро нашите ученици ще могат да практикуват любимите си спортове в перфектни условия", заявиха учителите.

 

Проектът за строителство на физкултурния салон

 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени