Красен Кралев: Спортният министър, освен че нищо не работи, е започнал и да лъже

Кралев коментира твърденията, че зала "Арена Бургас" не може да се ползва

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: Zonanews

"Спортният министър, освен че нищо не работи, е започнал и да лъже", написа във фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев, който е бивш министър на спорта.

 

В рамките на заседанието на Комисията по въпросите на децата, на което е присъствал Димитър Илиев, народният представител е засегнал темата с "Арена Бургас". Вчера от отговор на ММС до депутата от ПП-ДБ Антоанета Цонева е било казано, че залата не може да се ползва.

 

Парк Арена-Бургас
Парк Арена-Бургас Източник: Община Бургас

Красен Кралев обаче заяви, че разполага с писмо от изпълнителния директор на "Арена Бургас" Петър Петров, пратено до Община Бургас. "В това писмо има сериозни и притеснителни разминавания с твърденията на спортния министър на "Промяната", които са целенасочено и умишлено разпространявани от "Да, България".

 

В писмото се казва: "Ситуацията, която заварих от ръководството, назначено от бившия министър на младежта и спорта Радостин Василев беше следната: не беше довършена залата в Бургас, нямаше строително-монтажни работи, нищо не се случваше там! Възобновихме комуникация със строителя и възстановихме прекъснатата строително-монтажната дейност по залата, който продължи от края на 2022 година до откриването на залата на 18 май 2023."

 

Залата в Бургас има налично оборудване за провеждане на различни състезания, всяко едно нещо е със сертификат от фирмата производител.

"Това писмо дава много отговори, но моят въпрос е: "Защо, господин министър, има такова разминаване между отговора, пратен от Вас до Антоанета Цонева и становището на изпълнителния директор на "Арена Бургас". На следващото заседание на ресорната парламентарна комисия ще поканим на изслушване изпълнителния директор на залата в Бургас, за да разберем истината. Но мен изключително много ме смущава разминаването във версиите на ММС и на ръководството на "Арена Бургас", пише в заключение Красен Кралев и публикува видео от комисията.

 

Още от "Варна"

Неделно училище разказва историята на световноизвестния художник Стоимен Стоилов

Тържеството бе организирано в рамките на Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите", по която работи неделното училище в австрийската столица

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени