Край на запазването на шезлонг с хавлия на плажа

Концесионери разработват мобилно приложение, с което туристите да правят резервация на шезлонги и да проверят кои са свободни, както и да платят онлайн

Плаж
Плаж Източник: Zonanews

Концесионери на морски плажове са решили да спрат порочната практика със запазване на шезлонги с хавлии. Те разработват мобилно приложение, с което туристите да правят резервация на шезлонги и да проверят кои са свободни, както и да платят онлайн, съобщава БГНЕС.

 

Приложението трябва да заработи преди откриването на летния сезон на 1 юни. Така ще бъдат избегнати порочни практики, както и плащания на трети лица, казва председателят на Асоциацията за развитие на дейностите по морските плажове Симеон Цветков.

 

Честа практика е шезлонги и чадъри, особено на първа линия, да се запазват с хавлии, които стоят там часове и дни наред, без шезлонгът да се позлва. Или да се плаща на спасители за запазване на шезлонг на първа линия рано сутрин.

 

Според Цветков поскъпването на чадърите и шезлонгите това лято няма да надхвърли 15% - сравнимо с увеличението на концесионната такса.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени